Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de València insta el Govern central a incloure 38 milions per al transport metropolità en els PGE

  • VALÈNCIA, 26 (EUROPA PRESS)
Ajuntament de València
Ajuntament de València
Europa Press - Archivo
Ajuntament de València

L'Ajuntament de València ha acordat aquest dijous, en el ple ordinari d'abril, instar el Govern central a incloure en els Pressupostos Generals de l'Estat 2018 la dotació econòmica de 38 milions d'euros que es reclama per a l'Autoritat del Transport Metropolità de València.

Així mateix, el consistori ha decidit demanar a l'Executiu nacional que contemple també 60 milions d'euros com a transferència a la Generalitat per al finançament de la L-10 de Metrovalència, antiga T-2.

Aquestes decisions s'han adoptat després de tirar avant la moció presentada per les tres formacions que integren el govern local -Compromís, PSPV i València en Comú- per a sol·licitar a l'Executiu central dotació econòmica per a l'Autoritat de Transport Metropolità de València.

La moció ha sigut aprovada amb els vots a favor del govern municipal, l'abstenció de Ciutadans (Cs) i el rebuig del PP. Durant el debat d'aquest punt de l'ordre del dia ha sigut rebutjada -amb els vots de l'executiu local i l'abstenció de Cs- una alternativa plantejada pel grup municipal 'popular' perquè primer cada administració -entre elles Generalitat i ajuntaments- aporte el que li correspon al transport metropolitana i després se'n vaja a reclamar a Madrid.

El regidor d'Hisenda, Ramón Vilar, ha indicat que la moció planteja "una petició molt modesta" davant una "situació injusta" per a València i la seua àrea metropolitana. En aquest sentit, ha destacat que mentre "el transport públic de la Comunitat Valenciana rep 2 euros per habitant, a Canàries tenen 12 euros, a Catalunya 14 euros i a Madrid 20 euros".

"ESMENA EN EL CONGRÉS"

Tant durant el ple com abans de començar, el portaveu de Ciutadans en el consistori, Fernando Giner, ha anunciat que aquesta formació presentarà aquest divendres en el Congrés una esmena als PGE per a engegar el contracte programa que garantisca ajudes al transport públic en la capital valenciana i en la seua àrea metropolitana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento