Comunitat Valenciana

Puig assegura que l'infrafinançament és "el problema més important de l'autogovern" valencià per a ser efectiu

  • VALÈNCIA, 25 (EUROPA PRESS)
Ximo Puig en imatge d'arxiu
Ximo Puig en imatge d'arxiu
Europa Press - Archivo
Ximo Puig en imatge d'arxiu

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest 25 d'Abril -data en la qual es commemora la derrota en la batalla d'Almansa i la pèrdua dels furs- que en l'actualitat "el problema més important que té l'autogovern perquè siga efectiu és que tinga un finançament just" que permeta el desenvolupament social i econòmic "que es mereix la Comunitat Valenciana".

Així ho ha indicat en declaracions als mitjans Puig, que coincideix així amb el discurs reivindicatiu del president de les Corts, Enric Morera, i ha agregat que "el 25 d'Abril és un bon dia per a reivindicar que volem tindre el que ens toca, un finançament i unes inversions justes i equitatives".

Ha recordat que s'ha fet referència al 40 aniversari del Consell Preautonòmic i "encara que és cert que hi ha hagut avanços considerables", la Comunitat té "una autonomia que respon una nacionalitat històrica amb tota la potència però es veu, d'alguna manera, limitada "per eixa falta d'un finançament just".

Per la seua banda, la vicepresidenta Mónica Oltra ha destacat que aquest dia se celebra la recuperació de l'autogovern, com "ha resumit molt bé" Morera, i ha destacat que els premis han recordat l'"embrió de l'actual Generalitat" i també han posat en valor la lluita contra "tot tipus d'intoleràncies, que són embrió d'eixos delictes d'odi".

El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha assenyalat que el discurs de Morera ha sigut "molt encertat" perquè "ha fet una revisió important" de la història i dels problemes actuals i ha posat damunt de la taula "un problema que venim arrossegant des de fa molt temps, l'infrafinançament", destacant que "sense un finançament just, sense recursos, és molt difícil exercir l'autonomia que hui estem reivindicant".

El portaveu de Podem, Antonio Estañ, ha ressaltat la necessitat de reivindicació a través del diàleg "en la situació que estem de replegament centralista, on no es tracta de plantejar un model d'Espanya plural i unit en la seua diversitat, sinó tot el contrari".

Així mateix, la portaveu de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez, ha assenyalat que no pot "estar més d'acord amb Morera" perquè "és edificant saber d'on venim per a saber cap a on anem" i és el moment de "apel·lar a la unitat i al diàleg per a aconseguir tot allò que puga beneficiar la Comunitat Valenciana".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento