Comunitat Valenciana

El Botànic celebra el retorn de les emissions d'À Punt, una "xicoteta victòria" aquest 25 d'Abril

  • VALÈNCIA, 25 (EUROPA PRESS)

Els tres partits del Botànic (PSPV, Compromís i Podem) han celebrat la tornada de les emissions de la televisió valenciana, À Punt, aquest 25 d'Abril, un dia en què es commemora a la Comunitat Valenciana la derrota en la batalla d'Almansa però en el qual, en aquesta ocasió, s'ha lliurat aquesta "xicoteta victòria" de la recuperació del servei públic de radiotelevisió després de més de quatre anys en negre.

Així ho han assenyalat representants d'aquestes tres formacions en declaracions als mitjans després de l'acte institucional del Dia de les Corts, en el qual el propi president del Parlament valencià, Enric Morera, ha assenyalat que "és un dia important" perquè la nova televisió "ja veu la llum", en una d'eixes "xicotetes victòries després d'Almansa".

"És un dia bonic, entranyable, érem l'única comunitat autònoma d'Espanya que no teníem televisió pròpia. I això és una inversió molt necessària per a tindre projecció i també una indústria audiovisual potent", ha dit, desitjant amb un joc de paraules que la nova tele "estiga a punt al més prompte possible" de manera completa.

També el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha recordat que un dels límits que tenia l'autogovern valencià era precisament no tindre una radiotelevisió pública i per açò, hui, 25 d'Abril, "no és un dia d'una derrota sinó d'una xicoteta victòria per la recuperació d'aquest espai amb més potència".

Ha remarcat que el poble valencià "necessita uns mitjans de comunicació públics de qualitat al més prompte possible" i "un ecosistema informatiu potent", perquè "sense comunicació tampoc hi ha autogovern". Puig ha admès que li haguera agradat que les emissions començaren abans, però que "està eixint d'una forma conscient" i és "més fàcil construir que reconstruir" i "la tasca que li ha tocat a aquest govern és més reconstruir que començar coses de nou".

Puig ha reconegut que s'ha "emocionat" quan, mentre feia esport aquest matí, ha escoltat en la ràdio que començava a emetre en proves À Punt i ha cridat la seua directora general, Empar Marco, per a transmetre-li que anava a anar a donar-li "una abraçada a ella i als treballadors que estan tirant cap avant" el servei per a "donar-los el suport de tot el poble valencià".

OLTRA: "HA SIGUT UNA ALEGRIA"

D'igual manera, la vicepresidenta, Mónica Oltra, ha felicitat també À Punt i ha assenyalat que ha sigut "una alegria" per als valencians recuperar la radiotelevisió pública, la qual cosa demostra que amb el Consell "s'estan recuperant drets".

Ha indicat que ha estat "pendent" del començament de les emissions després de "aquell fos en negre de fa més de quatre anys" i ha aplaudit que haja sigut amb uns dibuixos infantils, els 'Biters'.

El portaveu de Podem, Antonio Estañ, ha incidit que és "fonamental" ser capaços de tindre una cadena per la qual "vertebrar" la Comunitat i "tindre notícies" que "ocorren en el nostre territori" perquè era "una anomalia democràtica" i "una falta al dret d'informació" no tindre-la. Per açò, hui és "un dia d'enhorabona i un repte per a complir aquests objectius".

CIUTADANS DESITJA SORT I QUE NO HI HAJA "TICS"

La síndica de Ciutadans (Cs), Mari Carmen Sánchez, ha recordat que el seu partit "sempre" ha preferit una televisió que "començara la seua marxa amb una plantilla ja tancada i una programació ja estable" perquè reclamaven eixa "dignificació" per a "començar" una cosa "tan seriosa" com volen que siga la nova radiotelevisió pública per als valencians.

Així, ha apuntat que encara que haguera sigut "més beneficiós" per al seu futur començar amb la plantilla i programació ja tancades, encara que en tot cas li ha desitjat "molta sort" i que isca "sense els tics" que a Cs no li agraden.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento