Comunitat Valenciana

Morera urgeix a solucionar l'infrafinançament sense caure en "victimisme" i aprovar la reforma de l'Estatut al Congrés

  • El president de Les Corts Valencianes, Enric Morera, ha fet una crida a "buscar una solució global" al finançament autonòmic, que "no pot ser un element d'enfrontament entre territoris", sense "caure en el victimisme ni tampoc en l'immobilisme", al mateix temps que ha reclamat "que no es demore més l'aprovació de la reforma de l'Estatut d'Autonomia" al Congrés.
Enric Morera en una imatge d'arxiu
Enric Morera en una imatge d'arxiu
I. CABALLER/CORTS VALENCIANES
Enric Morera en una imatge d'arxiu

Així ho ha assenyalat en el seu discurs en l'acte institucional del 25 d'Abril, Dia de Les Corts Valencianes, en el qual ha destacat el treball dels grups parlamentaris i el consens aconseguit al voltant de temes com l'infrafinançament: "Hem arribat a acords fonamentals per a reclamar que es complisca el principi d'igualtat consagrat en la Constitució en l'aspecte del finançament autonòmic, per a atendre correctament les nostres competències, i en les inversions territorializadas".

Ha recordat que el passat any es va firmar una declaració institucional "per a reclamar un tracte just" amb el suport de tots els partits. "No podem caure ni en el victimisme ni tampoc en l'immobilisme, hem de participar en la cerca d'una solució global perquè el finançament autonòmic no pot ser un element d'enfrontament entre territoris, hem de buscar entre tots solucions tècnicament viables", ha remarcat.

També ha reclamat "que es tramite ja la reforma de l'Estatut d'Autonomia" que està al Congrés i que es va aprovar per unanimitat en Les Corts el 2011, incorporant la coneguda com a 'clàusula Camps' per a blindar les inversions dels Pressupostos Generals de l'Estat a la Comunitat en funció del seu pes poblacional.

"És el moment per a reivindicar, exigir, reclamar que no es demore més l'aprovació de la reforma", ha assegurat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento