Comunitat Valenciana

Detingut un galerista de Benidorm per intentar vendre obres falses de Sorolla, Pinazo i Benlliure

  • El Grup de Patrimoni Històric de la Policia de la Generalitat ha detingut el propietari d'una galeria d'art de Benidorm (Alacant), i ha pres declaració en qualitat d'investigat no detingut a una altra persona, per comercialitzar sis obres falses de pintors com ara Joaquín Sorolla, Ignacio Pinazo, Mariano Benlliure, Rodríguez San Clement, Francisco Domingo i Josep de Togorés.
Una de les obres falses
Una de les obres falses
GVA
Una de les obres falses

El valor de les obres que pretenien vendre ascendia als 98.730 euros, assenyala l'administració autonòmica, que incideix que, d'haver sigut originals, el seu valor seria "incalculable".

Segons la declaració del detingut i de la persona investigada, com a presumptes autors de delictes d'estafa i contra la propietat intel·lectual, les obres eren seues i havien sigut adquirides al llarg de 50 anys en subhastes sense que pensaren en cap moment que eren falses.

L'operació es va iniciar el passat mes de febrer. Les diligències tramitades s'han remés al Jutjat d'Instrucció corresponent de Benidorm. S'ha comptat amb la col·laboració de diverses fundacions i experts en les obres dels citats autors.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento