Comunitat Valenciana

La UV aprova una oferta de places per a "la promoció" del professorat

  • Dins del programa d'estabilització del professorat associat, hi haurà 10 places per a optar a la titularitat.
  • S'ha retirat temporalment el punt referit a l'acord sobre millora de condicions laborals del professorat associat.
  • La rectora, Mavi Mestre, ha presidit per primera vegada la sessió del Consell de Govern de la institució.
Universitat De València, Campus De Tarongers
Universitat De València, Campus De Tarongers
EUROPA PRESS - Archivo
Universitat De València, Campus De Tarongers

El Consell de Govern de la Universitat de València (UV) ha aprovat aquest dimarts una "important oferta de places per a l'estabilització i la promoció del seu professorat". La rectora, Mavi Mestre, que ha presidit en el càrrec per primera vegada la sessió d'aquest organisme, ha agraït "la col·laboració de tota la comunitat universitària per a poder arribar a aquesta àmplia oferta".

El punt ha sigut presentat pel vicerector d'Ordenació Acadèmica i Professorat, Ernest Cano. En concret, en els pròxims mesos, 115 professors i professores titulars podran optar a una càtedra; 39 contractats doctors tindran l'oportunitat d'aspirar en una plaça de titular; 69 contractats doctors interins intentaran passar a un contracte de doctor; 10 ajudants doctors, a una titularitat; 11 ajudants doctors a contractats doctor; i 27 ajudants a contracte de doctorat interí, detalla la institució acadèmica a través d'un comunicat.

També s'ha aprofundit, recalquen, en l'estabilització d'investigadors que han finalitzat el programa Ramón y Cajal. Tal com ha explicat Ernest Cano, ara s'han convocat tres places previstes en l'oferta de 2017, i encara s'han d'activar altres places del mateix 2017 i posteriors.

Així mateix, dins del programa d'estabilització del professorat associat, hi haurà 10 places per a optar a la titularitat. Es tracta de professors associats que porten 12 anys exercint, amb l'acreditació necessària i en àrees deficitàries.

La vaga d'associats continua

Per contra, s'ha retirat temporalment el punt referit a l'acord sobre millora de condicions laborals del professorat associat. El vicerector ha informat de l'assemblea celebrada per professorat associat aquest dilluns, on s'ha decidit -per 51,6% vots a favor i 48,4% en contra- continuar la vaga d'aquest col·lectiu.

Sobre aquest tema, Ernest Cano ha remarcat que el document de millora de condicions laborals del professorat associat no és una oferta de la institució, sinó un acord de Mesa Negociadora, on està representat el Consell de Direcció i els sindicats majoritaris. L'eficàcia del document consensuat estava condicionada a que la vaga fóra desconvocada o suspesa temporalment.

Cano ha insistit que la retirada del punt "és temporal i que es continuarà dialogant". De fet, s'ha realitzat una reserva pressupostària, que permetria aplicar les millores salarials acordades en el moment adequat, sempre que es compte amb l'autorització per part de la Generalitat.

Diferents membres del Consell de Govern han expressat la seua "preocupació" per una situació que es prolonga ja tres mesos i que "està perjudicant especialment els estudiants".

Campanya electoral

D'altra banda, el gerent ha informat d'un escrit de la Junta Electoral, on s'ha retre compte de les despeses de les diferents candidatures durant la campanya de les eleccions al Rectorat. La candidatura de Mavi Mestre va gastar 9.078,62 euros, la de Vicent J. Martínez, 10,223,73 i la de María Antonia García Benau, 8.749,74.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento