Comunitat Valenciana

Els aturats amb rendes inferiors a 18.000 € no pagaran els medicaments

  • Seran totalment gratuïts gràcies a una ajuda de la Generalitat Valenciana.
  • La mesura beneficiarà unes 230.000 persones, prop del 90% dels aturats valencians.
  • S'ha adaptat el sistema informàtic perquè reben les ajudes de forma automàtica quan compren els medicaments.
Puig i Montón
Puig i Montón
GVA
Puig i Montón

Els aturats valencians que cobren percepcions -subsidi o prestació- i les rendes de la qual siguen inferiors a 18.000 euros no pagaran a partir del pròxim 1 de maig el 40 per cent de copagament que aplica l'Estat en els medicaments, de manera que seran totalment gratuïts gràcies a una ajuda de la Generalitat Valenciana.

Així ho han anunciat aquest dimarts el president de la Generalitat, Ximo Puig, acompanyat per la consellera de Sanitat, Carmen Montón, en la presentació d'aquesta mesura, que comptarà amb un pressupost de 10 milions, i beneficiarà unes 230.000 persones, prop del 90% dels aturats valencians.

D'aquesta manera, els aturats no hauran de realitzar cap tràmit administratiu per a sol·licitar aquestes ajudes ja que s'ha adaptat el sistema informàtic perquè les reben de forma automàtica quan compren els medicaments. Fins ara només els aturats de llarga durada que han perdut el dret a percebre el subsidi estaven exempts del copagament.

A més, aquesta mesura se suma així a l'eliminació del copagament que ja s'aplica als col·lectius més vulnerables, com són els discapacitats, els menors vinculats a persones amb rendes inferiors a 18.000 euros o els pensionistes de rendes baixes.

Una "ajuda"

En eixe sentit, ha destacat que d'aquesta manera "es fa un pas més cap avant en una societat decent i inclusiva" i "trencar un mur en la discriminació de drets". En eixe sentit, ha destacat que conforme avance la disminució de l'atur, amb 190.000 llocs de treball creats aquesta legislatura, se n'anirà reduint aquesta partida però mentre hi haja persones que "no troben treball no se'ls pot deixar a soles".

Puig ha explicat que aquesta mesura s'ha plantejat com a "ajuda" perquè puga "saltar-se la vel·leïtat antisocial" del Govern d'Espanya i evitar recursos que el Govern central va interposar contra els decrets del Consell per a eliminar copagaments.

"Retallada a tants drets socials"

Sobre aquest tema, ha apuntat que "el que no hauria de passar" és que "les comunitats autònomes haguérem de finançar aquestes ajudes", sinó que es derogara el decret del Govern central que "ha propiciat la discriminació absoluta de tantes persones i eixa retallada a tants drets socials".

Per la seua banda, Carmen Montón ha destacat que amb aquestes ajudes per a fer front al copagament s'ha aconseguit reduir l'abandó dels tractaments en un 39 per cent i ha reiterat "la seguretat jurídica" d'aquesta mesura.

Montón, preguntada per si "les friccions" amb els farmacèutics que han mantingut pot afectar la posada en marxa d'aquesta mesura, ha descartat que puga haver-hi problemes ja que "la relació és bona". A més, ha recalcat que el copagament "sempre s'ha pagat puntualment" i també ha deixat "de deure els cinc mesos de retard amb que es va arribar a pagar en l'època del PP".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento