Comunitat Valenciana

Un total de 162 centres de la Comunitat Valenciana votaran demà si implanten la jornada intensiva

  • Un total de 162 centres educatius de la Comunitat Valenciana votaran aquest dimecres, 25 d'abril, un possible canvi a la jornada escolar continuada per al pròxim curs 2018-2019. D'ells, s'han autoritzat 28 de la província d'Alacant, 20 a la de Castelló i 114 a València, segons les dades facilitades per la Conselleria d'Educació.
Imatge d'arxiu d'una votació sobre jornada intensiva
Imatge d'arxiu d'una votació sobre jornada intensiva
GVAEDUCACIO
Imatge d'arxiu d'una votació sobre jornada intensiva

La jornada de votacions s'iniciarà entre les 08.30 hores i les 09.00 hores i les meses hauran d'estar obertes un mínim de deu hores i un màxim de 14. Per tant, la votació finalitzarà entre les 19.00 i les 23.00. Els resultats provisionals de la Comunitat i per províncies es faran públics dijous 26 d'abril a la vesprada, detallen des del departament que dirigeix Vicent Marzà.

Cada mare i cada pare (o tutor legal) comptarà amb un vot en aquest procés. Quant a les famílies monoparentals, tindran

dos vots que emetrà una sola persona censada, recorden.

Quant als vots diferits, es pot emetre per cada mare, pare o tutor/a legal de la següent forma: s'ha d'haver enviat per correu electrònic certificat abans de l'escrutini, perquè comptabilitze; una altra opció és que s'haja entregat al director/a del centre educatiu cinc dies abans de les votacions. En aquest segon cas com a màxim s'ha d'entregar el 24 d'abril de 2018 a la direcció del centre.

Fa falta obtindre 55 per cent de vots favorables de la totalitat del cens perquè el resultat siga favorable a la modificació de la jornada.

MESA

La mesa de votació estarà integrada pel director o directora del centre, que actuarà de president, i dos pares, mares o tutors d'alumnes, designats per sorteig, actuant de secretari el de menor edat.

Segons informació distribuïda per l'administració educativa a gener del 2018, aquest curs hi ha 815 centres educatius d'Infantil i Primària amb jornada escolar partida, dels quals 127 es troben a Alacant, 136 a Castelló i 552 a València.

Pel que fa a la jornada intensiva, en total la seguixen 522 escoles en tot el territori; en la demarcació d'Alacant són el 60% del total de la província, 341 escoles; en la de Castelló el 20%, 44 escoles, i en la de València el 15% de la província, 137.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento