Comunitat Valenciana

Bloc no veu irregularitat en el seu finançament de 2007 i 2008

  • Sí que observen una "deficiència comptable" en factures a Crespo Gomar.
  • El partitha presentat aquest dilluns l’informe intern relacionat amb la causa.
  • En la campanya de 2008 asseguren que hi ha conceptes pagats però que es pot constatar una "falta de factures".
Reunión de la Ejecutiva del BLOC - 23 de abril de 2018
Reunión de la Ejecutiva del BLOC - 23 de abril de 2018
BLOC
Reunión de la Ejecutiva del BLOC - 23 de abril de 2018

L'Executiva Nacional del Bloc ha analitzat en una sessió extraordinària aquest dilluns a la vesprada les conclusions de l'informe que han realitzat sobre la comptabilitat electoral municipal de 2007 i la seua relació comercial amb Crespo Gomar, i han assenyalat que en aquesta anàlisi "no s'han pogut constatar irregularitats en el finançament de les campanyes de 2007 i 2008" però sí han indicat que hi ha una "deficiència comptable" en la relació amb l'empresa de serveis de comunicació.

Segons han assenyalat en un comunicat, aquesta "deficiència" es correspondria amb una "falta de factures" que es correspondria als pagaments a l'empresa entre la campanya de 2008 i altres realitzats fora del període electoral.

En total, els treballs encarregats des del Bloc a Crespo Gomar ascendeixen a 194.800 euros entre 2007 i 2008, dels quals 74.800 corresponen a la campanya de 2007, 20.000 a la de 2008, i els altres 100.000 a despeses realitzades fora del període electoral.

Pagaments a l’empresa

Des del Bloc han explicat que els pagaments de la campanya de les municipals de 2007 a Crespo Gomar es corresponen a dues factures, per import de 34.800 euros i 40.000 euros respectivament amb els conceptes de "treballs de publicitat per a les eleccions".

En total, el cost d'aqueixa campanya va ascendir a 494.605,30 euros, dels quals 421.887,91 es van pagar en aqueix exercici, i 72.717,39 es van liquidar en l'exercici posterior.

En la de 2008, es realitza un altre pagament a Crespo Gomar de 20.000 euros a l'empresa amb el concepte "pagament de deute de les eleccions", i els altres 100.000 euros corresponen a altres serveis realitzats fora de període electoral. Sobre aquests pagaments, que "sí figuren pagats íntegrament i justificats documentalment en la comptabilitat interna del Bloc", han assenyalat que es pot constatar una "falta de factures".

"Mala praxi organitzativa i comptable”

Així, des de la formació valencianista han atribuït aquesta qüestió a una "mala praxi organitzativa i comptable en la relació contractual amb aquella empresa, derivada de la falta de conservació dels pressupostos de campanya", així com de la "deficient custòdia de la resta de documentació de les despeses relatives a conceptes no electorals".

Segons han assenyalat, aquest informe s'ha realitzat fruit del treball per a poder contextualitzar i tenir documentació sobre la campanya electoral de 2007, per al que s'ha buscat i analitzat la informació dels arxius físics de 2007, així com també altres anys; els arxius informàtics; els arxius gravats de les còpies de seguretat del servidor fetes en aqueix any, en els anteriors i els posteriors; i l'hemeroteca. Al mateix temps, s'han realitzat entrevistes amb els responsables de llavors orgànics, tècnics i de la campanya electoral.

Campos es pren un “permís no retribuït”

Així mateix, el cap de gabinet del president dels Corts, Enric Morera, Lluís Miquel Campos, ha comunicat a l'executiva que ha decidit demanar un "permís no retribuït" per a preparar la seua compareixença davant la comissió de recerca del finançament dels partits en el Senat.

L'assessor de Morera, que era secretari d'Acció Electoral i responsable d'aquella campanya electoral compareixerà davant aquesta comissió el pròxim 24 de maig, una setmana després de l’exsecretari del PSPV i candidat en 2003 i 2007 a la Generalitat Valenciana, Joan Ignasi Pla.

Des de la direcció del Bloc han incidit en el seu "compromís amb la integritat i l'honestedat, que han sigut principis rectors de l'actuació política de milers de valencianistes al llarg de la història".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento