Comunitat Valenciana

Ribó sobre l'atac a la placa d'Agulló: "Un homenatge a una persona assassinada ha d'estar per damunt de tot"

  • L'alcalde de València, Joan Ribó, ha lamentat aquest dilluns l'atac realitzat a la placa en memòria de l'activista antifeixista Guillem Agulló instal·lada en els Jardins de Vivers dissabte passat i ha considerat que "un homenatge a una persona assassinada ha de romandre per damunt de tot".
L'alcalde de València, Joan Ribó.
L'alcalde de València, Joan Ribó.
Europa Press - Archivo
L'alcalde de València, Joan Ribó.

Així, el primer edil ha indicat que una acció d'aquest tipus "no cap" en una "València del segle XXI" i ha estimat "molt trist" que "hi haja persones amb un nivell d'odi que els porte a intentar destruir" un reconeixement com aquest.

Ribó s'ha pronunciat d'aquesta manera després de la reunió que ha mantingut amb representants de la plataforma en suport a la World Race, preguntat pels mitjans de comunicació per l'atac a la placa en memòria de Guillem Agulló instal·lada en els Jardins de Vivers dissabte passat i que posteriorment es va trobar arrancada i pintada de roig.

La placa es va descobrir dissabte passat, a l'arribada de la manifestació convocada per Acció Cultural i altres associacions pel 25 d'Abril. Al final del seu recorregut es va inaugurar en els Jardins de Vivers el passeig de Guillem Agulló en record a aquest jove antifeixista assassinat en 1993.

"He de dir que és una pena", ha assenyalat l'alcalde respecte a l'atac a la placa, al mateix temps que ha apuntat que "per desgràcia, ens temíem alguna cosa pareguda". En aquest sentit, ha assenyalat que va comentar a la Policia Local que estiguera al tant per a vigilar eixe entorn. "Ens temíem alguna cosa semblant", ha insistit.

Joan Ribó ha afirmat que recorda "amb molta tendresa" l'"emoció" amb la qual els pares de Guillem Agulló van seguir l'acte en el qual es va descobrir la placa en memòria del seu fill. "Em pareix molt trist que davant una cosa d'aquest tipus hi haja persones amb un nivell d'odi que els porte a intentar destruir" un homenatge com el realitzat.

"No és un tema polític estrictament. És intentar, d'alguna forma, que les persones, els seus familiars, totes les persones que van viure aquell drama, un jove que va ser assassinat, puguen remeiar-ho", ha agregat el responsable municipal, que ha lamentat l'incident amb la placa i ha destacat que aquest dilluns ha sigut restituïda.

L'alcalde de València ha manifestat que és "important que estiga" un reconeixement d'aquest tipus cap al jove antifeixista. "Volem que aquest passeig, que és molt bonic, siga sempre el passeig de Guillem Agulló", ha subratllat.

"PERQUÈ ENS PUGUEM ENTENDRE"

Preguntat per si es contempla la possibilitat d'habilitar algun element extra de seguretat per a evitar nous atacs, Ribó ha respost que no i ha instat a "fer un esforç perquè totes les persones entenguen que no té sentit una actuació d'aquest tipus".

Joan Ribó ha qualificat d'"estranya" aquesta acció i ha afirmat que "en una València del segle XXI no cap". "Hem de treballar perquè les persones ens puguem entendre. Entendre la diversitat, que hi ha persones d'una forma de pensar i d'una altra", ha exposat, a més d'asseverar que "davant una cosa d'aquest tipus, un homenatge a una persona assassinada, l'homenatge ha de romandre per damunt de tot".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento