Comunitat Valenciana

PSPV acusa el PP de "terrorisme polític" per no recolzar una iniciativa per a debatre sobre pensions en les Corts

  • La diputada del PSPV, Concha Andrés, ha acusat la bancada 'popular' en les Corts de "terrorisme polític" per no recolzar una iniciativa consensuada entre la seua formació, Compromís i Podem per a debatre en la cambra autonòmica sobre pensions i que necessitava de la unanimitat de tots els grups per a poder ser abordada. No obstant açò, ha avançat que tornarà a portar al ple aquesta qüestió.
Concha Andrés en la tribuna durant el debat
Concha Andrés en la tribuna durant el debat
TWITTER PSPV
Concha Andrés en la tribuna durant el debat

Al principi, el PSPV havia portat a la cambra autonòmica valenciana una iniciativa per a instar el Consell a reclamar al Govern garantir el poder adquisitiu de les pensions, a través de la recuperació de l'actualització de les mateixes conforme a l'IPC, així com eliminar el factor de sostenibilitat establit pel PP i que "reduirà les pensions de jubilació en funció de l'esperança de vida".

A aquesta proposta, Podem, Cs i Compromís havien presentat esmenes, per la qual cosa durant la sessió, els partits del Botànic havien acordat presentar una iniciativa conjunta sobre pensions per a ser debatuda però, per a poder tramitar-la, es necessitava del vistiplau de tots els grups polítics com així ha sigut per part de Cs però no del PP. Davant la negativa dels 'populars', la proposició no de llei no ha tirat avant i no ha sigut debatuda en el ple.

Davant aquesta situació, la diputada Concha Andrés ha acusat el PP de tindre un comportament de "terrorisme polític" per intentar que en la cambra valenciana es debata "una proposta consensuada" pels grups polítics. "Si volem el pacte polític i el diàleg social entre tots els grups, què millor que començar consensuant posicions, però el PP ha negat eixa possibilitat", ha dit.

PP: LA NOSTRA DECISIÓ "ESTÀ ARREPLEGADA EN EL REGLAMENT"

Sobre aquest tema, el diputat del PP, Rubén Ibáñez, ha defès que no firmar una iniciativa perquè puga ser tramitada és una qüestió "que està arreplegada en el reglament d'aquesta cambra", per la qual cosa s'ha preguntat si és "antidemocràtic" acollir-se a les regles de les Corts.

Ha subratllat que "un dia sí i un altre també els valencians assisteixen dramàticament a fer cua per a ser assistits sanitàriament" i, malgrat açò, "vostés en un acte antidemocràtic no volen firmar a l'efecte de tramitació una proposició de llei que el ple passat va portar el PP per a veure aquest tema en el parlament".

"Això a més d'un acte antidemocràtic és una vergonya", ha etzibat a la bancada socialista a la qual ha remarcat: "Enfront dels pensionistes que tenen assegurada la pensió, els valencians no tenen assegurat que puguen ser operats en centres sanitaris a la Comunitat". A més, ha subratllat que quan governa l'esquerra "hi ha temor al fet que els pensionistes estiguen congelats i les seues polítiques d'ocupació porten a l'atur desbocat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento