Comunitat Valenciana

Fundación Manuel Broseta, decebuda amb el comunicat d'ETA: "No hi ha hagut 'conflicte', només assassins i víctimes"

  • La Fundación Profesor Manuel Broseta, que pren el nom del polític valencià assassinat per ETA en 1992, ha valorat el comunicat emès pel grup terrorista previ a la seua dissolució com "un tebi pas més en el seu inevitable procés de rendició", a més d'"insuficient" i "enormement decebedora". "No hi ha hagut cap 'conflicte', només assassins i víctimes".
Pablo Broseta en l'homenatge al seu pare, Manuel Broseta, al costat del monòlit
Pablo Broseta en l'homenatge al seu pare, Manuel Broseta, al costat del monòlit
Europa Press - Archivo
Pablo Broseta en l'homenatge al seu pare, Manuel Broseta, al costat del monòlit

Així ho ha recalcat l'organització en una nota de premsa en relació al comunicat d'ETA, emès aquest divendres, en el qual demana perdó a les víctimes no relacionades directament amb el "conflicte" basc. ETA en cap moment utilitza la paraula atemptats i parla d'un període de "lluita armada" en el qual ha provocat "molt dolor".

Per a la Manuel Broseta, si bé era un pronunciament "necessari davant l'evident derrota d'ETA per part de l'Estat de Dret" -un procés en el qual recorden que "les víctimes han jugat un paper fonamental"- és, al seu juí, una cosa "totalment insuficient".

Des de la fundació lamenten a més que el comunicat és "enormement decebedor, ja que el grup terrorista limita la seua petició de perdó a les víctimes que 'no han participat directament en el conflicte'".

"Durant els llargs anys de terrorisme etarra no hi ha hagut víctimes de primera ni de segona", subratllen, per a insistir que "no hi ha hagut cap 'conflicte', només assassins i víctimes".

I, en conseqüència, "a totes les víctimes del terrorisme les iguala el dolor patit, la dignitat cívica i ètica d'haver encomanat a la Justícia i a l'Estat de Dret la reparació del dany causat i la seua defensa, desgraciadament encara hui molt necessària, dels valors de Memòria, Dignitat i Justícia", manifesten des de l'organització en memòria del professor valencià.

PERDÓ SENSE EXCEPCIONS

Per tot açò, la Manuel Broseta ha tornat a urgir al fet que "el relat de l'ocorregut en els últims anys es construïsca a partir de la veritat i la memòria de les víctimes, i no sobre el discurs equidistant d'ETA i l'esquerra abertzale".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento