Comunitat Valenciana

Podem creu que és prompte per a una moció de censura a Alacant i advoca per construir un projecte alternatiu per a 2019

  • El secretari general de Podem, Antonio Estañ, ha considerat que és "ràpid" i "complicat" plantejar ara una moció de censura contra el recentment nomenat alcalde d'Alacant, el 'popular' Luis Barcala, i ha insistit en la necessitat de construir un projecte alternatiu de cara a les eleccions de 2019 per a "recuperar la ciutat".
Imatge d'arxiu d'Antonio Estañ
Imatge d'arxiu d'Antonio Estañ
PODEM
Imatge d'arxiu d'Antonio Estañ

Així ho ha indicat Estañ en roda de premsa, després que aquest dijous Barcala es fera amb la vara d'alcalde a Alacant al no aconseguir cap candidatura la majoria absoluta -l'edil no adscrita i ex de Podem, Nerea Belmonte, va votar en blanc- i ser el PP la força més votada en els comicis locals de 2015.

Sobre aquest tema, el líder de Podem a la Comunitat Valenciana ha lamentat que "hi haja partits que pareixen més centrats a buscar culpables que a recuperar la ciutat" i ha subratllat que el seu objectiu prioritari és veure com construeixen un projecte perquè la segona ciutat de la Comunitat, no només per la importància que té per als alacantins sinó per a tota la regió valenciana, "torne a estar al servei de la gent".

"Tots els partits han de fer un exercici d'autocrítica i una reflexió", ha remarcat per a assenyalar que no es pot "tolerar" una situació com la qual es va donar amb l'exalcalde de la ciutat, el socialista Gabriel Echávarri, ni "la incapacitat per a generar un acord ampli" per a "deixar fora el PP" com, ha admès, "no s'ha aconseguit".

Preguntat per si es plantegen una moció de censura, Estañ ha reconegut que és "prompte" ja que Barcala només porta un dia en el càrrec i atés que les forces polítiques, després de la renúncia d'Echávarri, no van ser capaces de tancar un acord. "A dia de hui ho veig complicat, però tant de bo partits com Cs recapaciten i hi haja un compromís de regeneració democràtica i amb la decisió dels alacantins", ha indicat.

Al seu juí, el comportament dels trànsfugues va ser "lamentable" i ara cal centrar-se en "com construir eixe projecte alternatiu en 2019 per a recuperar la ciutat".

LLISTES

D'altra banda i qüestionat sobre si després del succeït se'n va a plantejar una reconfiguració de les llistes electorals, Estañ ha recordat que per als pròxims comicis hi haurà canvis perquè la marca Podem estarà present en les municipals i ha assenyalat que el succeït "ha de fer pensar l'important que és el com a l'hora de configurar aquests processos municipals".

Ha assenyalat que en les eleccions de 2015, va haver-hi una candidatura municipal, Guanyar, a la qual es van presentar inscrits de Podem que són "lliures de presentar-se" i, una vegada que formen part del projecte, "han de complir un codi ètic rigorosament". En aquest sentit, ha recordat que Nerea Belmonte ho "va incomplir" i per açò se'n va anar del partit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento