Educació assigna els primers 32 milions per a obres i construcció de centres del Pla Edificant en 20 municipis
Educació assigna els primers 32 milions per a obres i construcció de centres del Pla Edificant en 20 municipis I.CABALLER/CORTS VALENCIANES

En aquest primer bloc, 6 ajuntaments són de la província d'Alacant i es duran a terme actuacions en 10 centres educatius; 7 ajuntaments són de la de Castelló, on es realitzaran actuacions en 7 centres educatiu, i 7 ajuntaments són de València i estan previstes actuacions en 14 centres educatius de les seues localitats, detalla l'administració educativa a través d'un comunicat.

Marzà ha recalcat: "Assignem els primers 32 milions d'euros per a dur a terme Edificant en 20 municipis. Aquestes assignacions pressupostàries estan explicitades en les anualitats que, per a cada actuació, cada ajuntament ha determinat que necessita els fons".

El responsable de política educativa del Consell ha afegit que "Edificant està funcionant i ho està fent gràcies al bon treball de coordinació entre Educació i els consistoris del nostre territori". "Tenim un objectiu comú: agilitzar entre tots els processos de millora i construcció d'escoles i instituts perquè el nostre alumnat tinga aules dignes", ha asseverat.

A part d'aquestes 31 resolucions, hi ha una cinquantena més que són imminents: "El ritme de treball està sent elevat i àgil", afirma, per la seua banda, el secretari autonòmic d'Educació, Miquel Soler, que afig que "aquesta cinquantena de resolucions eixiran també durant les pròximes setmanes, ja que quan els diferents plens municipals aproven que estan d'acord amb les delegacions de competències específiques, passaran a firma nostra per a fer-les efectives".

El Pla Edificant, recorda el departament de Campanar, pretén agilitzar els tràmits per a la construcció i millora dels centres educatius valencians i permet als ajuntaments que se sumen al programa avançar en la tramitació dels expedients per a les actuacions que consideren prioritàries en els seus centres educatius. Els municipis fan les sol·licituds i la Generalitat finança la totalitat de les actuacions als ajuntaments que s'acullen a aquest pla.

LLISTAT D'ACTUACIONS

Les primeres localitats alacantines on es fa efectiu Edificant són San Isidro, el Ràfol d'Almúnia, Castalla, Dénia, Pilar de la Foradada i la Torre de les Maçanes. Pel que fa a Dénia, aquesta resolució es refereix a la construcció del nou CEIP La Xara mitjançant Edificant, amb una assignació pressupostària trianual de 3,9 milions d'euros.

Las primeras localidades alicantinas donde se hace efectivo Edificant son San Isidro, el Ràfol d'Almúnia, Castalla, Dénia, Pilar de la Horadada y la Torre de les Maçanes. Por lo que respecta a Dénia, esta resolución se refiere a la construcción del nuevo CEIP La Xara mediante Edificant, con una asignación presupuestaria trianual de 3,9 millones de euros.

A San Isidro, s'emprendran les tramitacions en matèria d'infraestructures en el CEIP Jesús Sánchez. Al Ràfol d'Almúnia serà per al CEIP Es Castell. Al Pilar de la Horadada s'inicia la tramitació per a obres de millora i adequació de quatre centres educatius: el CEIP Virgen del Pilar, el CEIP Martín Artigot, el CEIP Mediterráneo i el IES Thiar.

A Castalla, les tramitacions es faran per a millores en el IES Enric Valor i per a l'ampliació del CEIP Rico Sapena. Pel que fa a la Torre de les Maçanes, la resolució és per a tramitar les accions d'infraestructures en el CEIP Torre de les Maçanes. La quantitat pressupostària per a dur a terme Edificant en aquestes actuacions

per part d'Educació és de 7,21 milions d'euros.

Els primers municipis on es fa efectiu Edificant a Castelló són Altura, Almenara, la Pobla Tornesa, Costur, Cabanes, Llucena i la Serra d'en Galceran. Pel que es refereix a Altura, s'emprendran les actuacions dins del Pla Edificant en el CEIP Verge de Gràcia. A Almenara es durà a terme una ampliació important del CEIP Juan Carlos I i en l'escola La Balaguera de la Pobla Tornesa es duran a terme ampliacions.

Quant a Costur, es durà a terme l'ampliació i condicionament del CEIP Costur. A Cabanes s'actuarà en el CEIP Nostra Senyora del Bon Succés. A Llucena es farà una rehabilitació integral en el CEIP Comtessa de Llucena, igual que en l'aulari de la Serra d'en Galceran. La xifra per a dur a terme Edificant en aquestes actuacions

per part d'Educació és de 3,88 milions d'euros.

Finalment, Edificant arranca a València a La Font d'en Carròs, Guadassuar, Sant Joanet, Sagunt, Torrent, Llocnou de Sant Jeroni i Montserrat. Entre aquestes primeres actuacions es preveu la delegació de tramitació a Sagunt i a la Font d'en Carròs per a licitar les obres de construcció de dos centres educatius nous: el IES número 5 en el primer cas, amb una assignació econòmica per part d'Educació trianual de 10,2 milions d'euros, i el CEIP Francesc Carròs en el segon, amb una assignació econòmica bianual d'Educació de 5,5 milions d'euros.

Pel que fa a Torrent, des d'Edificant s'actuarà en millores en 8 centres educatius: el CEIP Miguel Hernández, el CEIP Lope de Vega, el CEIP Sant Pasqual, el CEIP Federico Maicas, el CEIP Antonio Machado, el CEIP Sant Joan Baptista, el CEIP Joan XXIII i el CEIP El Molí.

A Guadassuar es durà a terme una ampliació important del IES Guadassuar. En Sant Joanet s'ampliarà l'escola, igual que en el CRA Riu Vernissa de Llocnou de Sant Jeroni. A Montserrat es duran a terme millores en el sistema de refrigeració del CEIP Evaristo Calatayud. La quantitat pressupostària per a dur a terme Edificant en aquestes actuacions per part d'Educació és de 21,26 milions d'euros.

Consulta aquí más noticias de València.