Comunitat Valenciana

Ja hi ha data per a les primeres oposicions docents: el 26 de juny

  • S'inicia la major convocatòria de places de l'última dècada. 
  • L'examen suposarà un 60% de la nota i els mèrits, un 40%.
Oposiciones, estudiantes, exámentes, selectividad
Oposiciones, estudiantes, exámentes, selectividad
EUROPA PRESS - Archivo
Oposiciones, estudiantes, exámentes, selectividad

La Conselleria d'Educació publicarà en els pròxims dies l'ordre de convocatòria del procediment selectiu d'ingrés en el cos de mestres, que estableix el dia 26 de juny com la data en la qual es realitzarà el primer examen de l'oposició.

Es tracta de l'oferta pública d'ocupació per la qual es cobriran 3.000 places del cos de mestres, 975 de les quals corresponen a Educació Primària, 675 a Educació Infantil, 500 a Audició i Llenguatge, 400 a Inglés, 180 a especialistes d'Educació Física,

150 de Música i 120 de Pedagogia Terapèutica.

Sobre aquest tema, el titular d'Educació, Vicent Marzà, va asseverar aquest dimecres: «Iniciem la convocatòria del major nombre de places d'oposicions a docents de l'última dècada, ja que convoquem 3.000 places enguany i 10.000 més fins a 2021».

«Aquesta oferta tan àmplia -va prosseguir- l'hem dut a terme des del Govern del Botànic perquè prioritzem la gestió dels serveis públics que beneficien als valencians i les valencianes de forma directa i l'estabilitat en educació és un dels serveis fonamentals».

D'aquesta manera, a les 3.000 places per a Infantil i Primària convocades per a cobrir enguany, se sumaran 5.000 places per a Secundària i altres cossos docents, els processos selectius dels quals seran convocats en 2019.

Així mateix, en 2020 hi haurà oposicions per a 2.500 places de lliure accés de Secundària i altres cossos docents, i en 2021 hi haurà 2.500 més per a Infantil i Primària.

Inscripció telemàtica

Educació ha incorporat com a novetat que les sol·licituds per a realitzar les proves es realitzen de manera telemàtica per part dels aspirants. Les persones interessades hauran de presentar les seues sol·licituds entre el 20 d'abril i el 4 de maig, el model oficial del qual estarà disponible en la seu electrònica de la Generalitat.

A més, aquest Ministeri ha fixat per a totes les comunitats que l'experiència docent passa de 5 a 7 punts. I també s'ha establit que s'extraurà un tema més en el sorteig per a redactar la part A de l'examen d'oposició. Depenent dels temes que té cada especialitat, s'extrauran 3, 4 o 5 temes (fins ara eren 2, 3 o 4 temes).

La nova instrucció també marca que la nota final s'obtindrà de ponderar en un 60% la fase d'oposició i un 40% els mèrits. Fins ara la fase d'oposició equivalia a 2/3 i la de mèrits a 1/3, detalla l'administració.

Dues proves eliminatòries 

L'oposició constarà de dues proves eliminatòries. La primera tindrà per objecte la demostració dels coneixements específics de l'especialitat a la qual s'opta i tindrà dues parts. La segona consistirà a presentar una programació i a exposar una unitat didàctica.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento