Comunitat Valenciana

Puig fixa com a objectiu multiplicar per 5 les exportacions al Japó i aconseguir en 2025 els 500 milions anuals

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha marcat com a objectiu multiplicar per cinc les exportacions de productes valencians al Japó i aconseguir els 500 milions d'euros anuals en 2025, segons ha assenyalat aquest dimecres després d'una trobada en l'ambaixada espanyola a Tòquio, on també s'ha reunit amb representants de l'empresa Mitsubishi.
Puig en el seu viatge institucional a Tòquio
Puig en el seu viatge institucional a Tòquio
EUROPA PRESS
Puig en el seu viatge institucional a Tòquio

Puig, en missió comercial al Japó amb empresaris valencians de diversos sectors, ha participat en una trobada en l'Oficina Comercial d'Espanya a Tòquio, on ha sigut rebut per l'ambaixador, Gonzalo de Benito.

En la trobada s'ha exposat una visió general "molt interessant" per a entendre com és la presa de decisions de les empreses del Japó. Puig ha anunciat que aquest dijous, 19 d'abril, van a plantejar al president de la representació espanyola en el Fòrum Japó, Josep Piqué, que se celebre la reunió a València.

El cap del Consell ha assenyalat que la Comissió Europea fixa que es multiplique per tres el conjunt de les exportacions de la UE, si bé ha defès que la Comunitat Valenciana ha de multiplicar-les per cinc perquè "hi ha capacitat i possibilitats en molts sectors".

"Per tant -ha dit- és un objectiu que ens hem de posar, tant des de l'expectativa pública però també dels agents privats, perquè en 2015 arribem com a mínim a 500 milions d'euros d'exportació anual".

"La Comunitat pot oferir estabilitat, creixement sostenible, un nivell cada vegada major de productivitat i una capacitat creativa de disseny extraordinària, així com zones logístiques de gran capacitat", ha asseverat.

En aquest sentit, ha subratllat que cal tindre en compte que la Comunitat, encara que no estiga acabat el Corredor Mediterrani, té una connectivitat molt important, "el port mes important del Mediterrani i possibilitats de ser un centre logístic de primera divisió".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento