Comunitat Valenciana

Montón destaca un estalvi de 400.000 euros anuals en salaris a la direcció de la Ribera després de la reversió

  • La consellera de Sanitat, Carmen Montón, ha destacat aquest dimecres que s'ha aconseguit un estalvi de 400.000 euros anuals en la massa salarial que es paga al nou equip directiu del departament de salut de la Ribera nomenat després de la reversió del passat 1 d'abril a la gestió pública.

Montón ha aclarit que en aquesta quantitat no s'han tingut en compte les indemnitzacions que s'han pagat a l'anterior equip directiu designat per la fins a concessionària Ribera Salud, que era "lògic" que "per motius organitzatius es canviara" després de la tornada a la gestió pública.

La Conselleria de Sanitat ha enviat a la Secció Segona de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) l'expedient administratiu del decret pel qual es regulen els efectes de la subrogació de personal del Departament de Salut de la Ribera, després del recurs interposat pel Sindicat Independent (SI).

Sobre aquest tema, ha assenyalat que estava tot pressupostat. Així, ha explicat que amb els 190 milions d'euros a l'any que fins ara es pagava a Ribera Salud s'ha subrogat els treballadors, s'ha augmentat la plantilla, amb 303 noves contractacions enguany, i s'ha fet a més una "important inversió" en equipaments i tecnologia.

D'aquesta manera, ha assegurat que el nou període després de la reversió està seguint "el planificat" perquè ha sigut un procés "molt ordenat i molt transparent" i que ha demostrat que "les privatitzacions no són per sempre".

Sobre aquest tema, ha afirmat que aquest departament de salut no només està "funcionant amb total normalitat" sinó que ja ha experimentat "importants millores" en l'assistència sanitària, la qual cosa "repercutirà en la ciutadania que es veurà millor atesa".

En eixe sentit, ha recordat que abans de fer la transferència a la gestió pública ja es tenia "organitzat i planificat" els torns de cirurgia per a tindre el mateix rendiment. "La planificació està sorgint el seu efecte", ha ressaltat.

D'altra banda, ha assenyalat que no té constància que hi haja problemes en el parquin de l'Hospital que, després de la reversió, és gratuït per als pacients. Montón, davant una possibilitat que s'amplie, ha assenyalat que no porten ni un mes de gestió directa del centre i que el que primer que s'ha fet era que fóra gratis perquè era "una reclamació que es feia de tots els municipis".

DENIA

D'altra banda, ha comentat que les negociacions amb la concessionària per a la reversió del departament de la Marina, que el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que s'obriran abans d'estiu, ha assenyalat que és "un pronòstic reservat" ja que a més d'aspectes d'aquest procés els està liderant la Conselleria d'Hisenda.

Així, ha assenyalat que s'aplicarà en aquesta reversió "el mateix full de ruta" que en La Ribera respecte als treballadors, a augmentar la qualitat assistencial i les inversions en tecnologia i primària.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento