Comunitat Valenciana

Estañ insisteix a Bloc i PSPV que aparten involucrats en presumpte finançament il·legal: "És el que faríem nosaltres"

  • El secretari general de Podem, Antonio Estañ, ha considerat aquest dimecres que el que correspondria que feren PSPV i Bloc, partit majoritari de Compromís, és apartar les persones que estan involucrades amb el presumpte finançament irregular d'aquests partits. "És el que faríem nosaltres", ha puntualitzat per a assenyalar que, a més, és "el millor tant per als partits com per a les persones".
Imatge d'arxiu d'Antonio Estañ
Imatge d'arxiu d'Antonio Estañ
PODEM
Imatge d'arxiu d'Antonio Estañ

Així ho ha indicat Estañ en els passadissos de les Corts, on ha recordat que dilluns passat la formació morada va tindre trobades bilaterals amb aquests partits i es va aconseguir l'acord que en un termini de 20 dies els farien arribar la informació per a aclarir la situació. "Plantegem que la informació s'havia de plasmar de manera immediata perquè ens interessa que aquest tema es tanque amb la màxima contundència possible perquè no podem tolerar cap ombra de dubte sobre la posició del Botànic respecte a la corrupció ", ha puntualitzat.

En aquest sentit, ha assenyalat que ja ha passat un mes des que isquera a la llum el cas i, encara que els partits estan treballant internament per a recaptar tota la informació, "allò que correspon i faríem nosaltres és apartar la gent que momentàniament està involucrada en aquestes qüestions i apareix en la interlocutòria (del Jutjat d'Instrucció número 21 de València) i en els correus. És el millor tant per als partits com les pròpies persones", ha remarcat.

Ha puntualitzat que, de moment i a l'espera que es complisca el termini donat per Podem a aquestes formacions, aquesta petició de dimissió no passarà a ser una exigència. "Estem a l'espera d'eixa informació, però pensem que hauria d'eixir d'eixos partits i de les persones la idea d'apartar-se i provar la seua innocència. Acordem un termini màxim de temps i fins llavors no serà una exigència taxativa, però entenem que seria el millor per a atallar aquesta situació com més prompte millor i no seguir allargant-la", ha insistit.

Per açò, ha subratllat que una vegada es complisca eixe termini, la formació morada valorarà les decisions que prendrà i que dependran de les informacions aportades i de les explicacions que es donen.Al seu juí, hi ha "suficients indicis i ha passat suficient temps" perquè "eixa ombra de dubte" els haja portat a impulsar a PSPV i Bloc al fet que prenguen decisions i, encara que ha reconegut que se'ls ha donat temps per a trobar les factures de la campanya que són de fa temps, açò "no pot servir d'excusa per a no fer res i no prendre mesures".

CONSEQÜÈNCIES EN POSSIBLES PACTES ELECTORALS

De fet, en ser preguntat per si aquesta situació podrà tindre conseqüències negatives en possibles pactes electorals per als comicis de 2019, ha afirmat: "totalment". "Açò és una roïna notícia per a tots, però la diferència ha d'estar en la resposta i és ací on hem de diferenciar-nos del PP i el nostre llistó d'exigència ha d'estar més alt", ha reivindicat.

Insistit per si considera que estan actuant com Cs amb la presidenta de Madrid, Cristina Cifuentes, en recolzar a un partit malgrat no compartir la seua manera d'actuar, Estañ ha subratllat que "des del primer moment" el seu partit va intervindre i ha mantingut la mateixa versió i posició des del principi.

"La diferència principal amb Cs és que ells han estat canviat la seua versió sobre el que hauria de fer Cifuentes i nosaltres tenim clar que el que han de fer PSPV i Bloc és comportar-se d'una manera diferent a com es comporta el PP i han d'aclarir com més prompte millor", ha remarcat, per a insistir que han donat un termini a aquestes formacions per a aportar la informació i van a "respectar-ho" i, a partir d'ací, "s'exigiran responsabilitats" quan tinguen la documentació. "Hem dit el mateix tot el temps", ha defès.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento