Comunitat Valenciana

Puig portarà empreses valencianes a la fira de l'exportació de la Xina

  • La finalitat d'aquest projecte, anomenat 'Operació Xangai', és "reequilibrar" la balança comercial amb el país.
  • Cosco està molt interessada per la ZAL i s'ha compromés a facilitar que les firmes asiàtiques s'instal·len a València.
  • La missió comercial i institucional del president deixa la Xina i es trasllada a ara al Japó.
La delegació valenciana s'ha reunit amb representants de Noatum i Cosco
La delegació valenciana s'ha reunit amb representants de Noatum i Cosco
GVA
La delegació valenciana s'ha reunit amb representants de Noatum i Cosco

La Generalitat Valenciana va a iniciar "immediatament" l''operació Xangai' per a portar empreses valencianes a la Fira de l'Exportació que se celebrarà en aquesta ciutat asiàtica a la tardor amb la finalitat de "reequilibrar" la balança comercial de la Xina, segons ha anunciat aquest dimarts el president de la Comunitat, Ximo Puig.

Aquest certamen suposa una nova perspectiva de la Xina a favor de les importacions i s'emmarca en l'interés del president de la República Xinesa per facilitar i augmentar les relacions comercials amb la resta del món i "per descomptat les empreses valencianes van a estar allí", ha indicat el president.

Puig, que ha fet un balanç del viatge institucional realitzat a la Xina, que segueix ara al Japó, també ha anunciat que l'empresa Cosco, ja present el port de València, està molt interessada per la ZAL i s'ha compromés a facilitar que les empreses asiàtiques s'instal·len a València i puguen participar en la compra de sòl.

En la trobada "extraordinària i productiva" mantinguda a Pequín, els responsables de l'empresa s'han mostrat "molt interessats" per la ZAL de València, que és un "projecte vell", segons Puig, que espera que es desbloquege i la idea és que a la fi d'any s'acaben les obres perquè a principis del següent poguera estar operatiu perquè les empreses puguen adquirir terreny.

Sòl industrial

Cosco, que també s'ha interessat per Parc Sagunt II, vol a més 'pastilles' més grans per a oferir a empreses i per a això necessiten eixa àrea perquè en aquest moment no hi ha sòl d'eixes dimensions per a altres operacions.

Davant aquesta situació la Generalitat va a realitzar una "espècie de protocol" de les diferents possibilitats logístiques que hi ha a la Comunitat Valenciana per a poder catalogar i oferir el sòl industrial disponible, segons ha explicat Puig, que ha subratllat que "hi ha capacitat de millorar amb eficiència el desenvolupament urbanístic de la producció de sòl per a les inversions".

Així mateix, ha indicat la necessitat de "desburocratitzar" el procés per a fer possible que operacions d'aquest tipus, que són "molt importants", puguen desenvolupar-se en "temps raonable".

Balanç de la missió a la Xina

La primera part de la missió comercial i institucional que acaba aquest dimarts després de deixar la Xina per a anar al Japó ha sigut d'una "intensitat enorme" amb molts fronts oberts i amb cada entrevista s'han obert nous horitzons, ha indicat Puig.

En el Museu Memorial de Samaranch es van veure possibilitats enormes amb una empresa valenciana que s'encarregarà de gestionar la formació d'entrenadors de futbol i que trasllada que "efectivament des del punt de vista esportiu i del que significa el futbol en aquest país, la Comunitat té una capacitat important".

També ha destacat l'acció conjunta amb el port de Tianji que dóna una "perspectiva interessant" i amb el qual hi ha voluntat per la seua banda de tindre una relació estreta amb València i Castelló.

Pel que fa al turisme, les accions iniciades després de les reunions mantingudes amb operadors xinesos van encaminades a l'arribada massiva de turistes xinesos i s'han avançat aquest dimarts amb la firma d'un protocol que facilitarà l'obtenció del certificat de turisme que espera després d'una pròxima reunió a l'octubre, es puga tindre a la fi d'any.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento