Comunitat Valenciana

Podem esmenarà els PGE per a aconseguir un tracte "just" amb la Comunitat, que "torna a estar en la cua en inversions"

  • Podem, a través d'Units Podem en el Congrés dels Diputats, presentarà diverses esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de l'exercici 2018 amb l'objectiu que s'atenguen les necessitats de la Comunitat Valenciana i que hi haja un tracte "just" amb la regió que "torna a estar en la cua de les inversions".

Així ho ha explicat la Secretària d'Acció Institucional i diputada en el Congrés, Àngela Ballester, en roda de premsa en la qual ha estat acompanyada pel Secretari d'Anàlisi Política i senador, Ferran Martínez, per a donar compte dels acords adoptats per l'executiva de la formació.

En aquest sentit, ha mostrat el suport del partit a les mobilitzacions socials per a reclamar unes pensions dignes i ha demanat al Govern central que tinga "la decència d'abordar aquest problema", obrir el debat i posar "solucions duradores" perquè la gent puga "viure amb dignitat".

Així mateix, ha explicat que durant la reunió de l'executiva s'han analitzat els PGE que "no només no solucionen el problemes de les pensions", sinó que "no reverteixen totes les retallades" i "continuen estrenyent l'àmbit del public i limitant l'àmbit del benestar". "Són uns pressupostos que perpetuen les retallades i tornen a deixar en la cua de les inversions a la Comunitat", ha reprovat.

En aquest sentit, ha explicat que "grans promeses" que va fer el ministre de Foment, Iñigo de la Serna, a València "s'han quedat en res", la qual cosa suposarà que la línia entre Alacant i Múrcia no puga ser "digna i del segle XXI" o que la línia que ha d'enllaçar Dénia amb Gandia "siga un estudi i no una realitat", així com que moltes necessitats del territori "no estan cobertes".

Per açò, ha assenyalat que s'estan reunint amb municipis i col·lectius ciutadans per a, de cara al procés de negociació dels comptes, recopilar les seues demandes i poder traslladar-les al Congrés en forma d'esmenes amb l'objectiu de reivindicar "un tractament just cap a la Comunitat".

ACTE DE DIVENDRES

D'altra banda, Ferran Martínez ha recordat que divendres que ve 20 d'abril Podem presentarà les seues propostes "ambicioses" per a l'últim tram de la legislatura en l'acte 'Horitzó 2019'. Al seu juí, "no és moment de clavar l'Acord del Botànic en el congelador ni de defraudar les expectatives de canvi dels valencians".

"Hem de deixar aquesta legislatura i les institucions valencianes amb les millors condicions possibles per a escometre el següent cicle que hi haurà a partir de l'any 2019", ha remarcat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento