Comunitat Valenciana

El PSPV diu que vol avançar "al màxim" la investigació interna del finançament

  • "Els primers interessats a llevar qualsevol tipus d'ombra de sospita som nosaltres", diu Jorge Rodríguez.
  • Segons el portaveu del PSPV, la formació "no ha rebut cap tipus de notificació oficial ni de cap jutjat ni entitat".
Jorge Rodríguez en la roda de premsa
Jorge Rodríguez en la roda de premsa
PSPV-PSOE - Archivo
Jorge Rodríguez en la roda de premsa

El portaveu del PSPV, Jorge Rodríguez, ha insistit aquest dilluns en què la formació no s'"amaga ni es posa de perfil" i la seua voluntat és avançar "al màxim" les investigacions internes sobre la seua campanya electoral de 2007 per a aclarir si va haver-hi un presumpte finançament irregular del partit. "Els primers interessats a llevar qualsevol tipus d'ombra de sospita som nosaltres", ha reivindicat.

Així ho ha indicat Rodríguez en roda de premsa, acompanyat pel diputat nacional Herick Campos, en ser preguntat per si hi ha "algun avanç" en els treballs interns del partit per a investigar el presumpte finançament irregular del partit en 2007.

Sobre aquest tema, ha negat que hi haja "novetats" respecte al divendres, quan el PSPV va negar que hi haguera una trama ni un finançament irregular en el partit, després de fer-se públic el contingut de la interlocutòria del passat mes de gener per la qual la titular del jutjat d'instrucció número 21 de València s'inhibia en jutjats de Gandia, Benidorm i Madrid perquè continuaren la investigació sobre els presumptes "fets de finançament irregular de dos formacions polítiques: PSPV-PSOE i Bloc-Compromís".

"Des del divendres no hi ha novetats, però hi ha una voluntat manifestada d'avançar al màxim eixes investigacions", ha remarcat el també president de la Diputació de València.

Rodríguez ha puntualitzat que després de conéixer el contingut de la interlocutòria judicial "ara com a mínim saben per on tirar" ja que, fins ara, el PSPV "no ha rebut cap tipus de notificació oficial ni de cap jutjat ni entitat".

Per tant, ha assenyalat que la comissió creada en el si de la formació per a recaptar informació sobre aquesta qüestió ara està "corroborant eixa informació". "El que tenim molt clar és que ni anem a posar-nos de perfil ni anem a amagar-nos i en el moment en el qual tinguem les conclusions d'eixa comissió immediatament informarem perquè els primers interessats a eliminar qualsevol tipus d'ombra de sospita som nosaltres", ha remarcat.

"Assumptes de caràcter territorial"

D'altra banda i preguntat per si han demanat explicacions a l'exalcalde de Gandia i actual assessor del cap del Consell, José Manuel Orengo, per la subvenció de l'Ajuntament de Gandia, quan ell era alcalde, d'un immoble per a la Federació de Futbol de la Comunitat, el propietari del qual era el marit de la filla del tinent d'alcalde, ha assenyalat que en la interlocutòria aquesta qüestió està "molt bé documentada".

"Es tracta d'una ordenança que regulava la possibilitat de rebre fins a un 49% de subvenció per a adquirir un bé", ha indicat per a destacar que estan els informes preceptius i pareix que "tot està en ordre" pel que, en eixe sentit, hi ha "absoluta tranquil·litat"

Ha subratllat que com a partit "era important dirimir si havia existit algun tipus de finançament il·legal" i, al seu juí, en la interlocutòria queda "molt clar" que "no hi ha cap finançament il·legal ni cap trama" i per açò no s'investiga en un jutjat valencià. "El que hi ha són assumptes de caràcter territorial a Madrid i un a Benidorm i Gandia", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento