Comunitat Valenciana

Un projecte de Laura Silleras sobre el Cabanyal  guanya la II Beca Fragments

  • El treball selleccionat per la Unió de Periodistes pretén abordar els submons que conformen el barri.
  • Porta des de 2013 elaborant el seu projecte documental sobre el barri del Cabanyal.
  • Compta amb un pressupost de 6.000 € en honoraris i un mínim de 9.000 per a una exposició i un fotollibre.
Una de les fotografies de Laura Silleras sobre el Cabanyal
Una de les fotografies de Laura Silleras sobre el Cabanyal
LAURA SILLERAS
Una de les fotografies de Laura Silleras sobre el Cabanyal

La Unió de Periodistes Valencians ha atorgat a la fotògrafa valenciana Laura Silleras la segona Beca Fragments per a la producció del seu projecte sobre el Cabanyal.

El jurat, compost per l'editora de Dalpine, Sonia Berger, el fotògraf i director del departament de fotografia de la Reial Acadèmia de les Arts de La Haia, Rob Hornstra, i el periodista gràfic i membre de la Comissió Executiva de la Unió de Periodistes Valencians, Biel Aliño, ha escollit, entre 36 propostes presentades, el projecte de Silleras que pretén abordar els submons que conformen el barri, informa el col·lectiu professional a través d'un comunicat.

Segons explica l'autora en la seua proposta, "molt s'ha escrit i fotografiat sobre l'aspecte artístic del Cabanyal, sobre la seua trama urbana o sobre els seus valors arquitectònics, però poc sobre els seus habitants".

"Obsessió" pel Cabanyal

En aquest sentit, pregunta si és aquest barri "un lloc sotmés a un perpetu naufragi" i respon, en qualsevol cas, que "és un univers en extinció que seria bo explicar i recontar abans que siga definitivament oblidat".

Laura Silleras té una vinculació autèntica amb aquest barri en el qual va viure la seua infància i al que va tornar en 2014 per a com ella mateix afirma, fotografiar la seua "obsessió" pel Cabanyal.

El membre del jurat Rob Hornstra ha destacat que Silleras, "en la sèrie sobre el seu propi barri, combina el seu destacat talent fotogràfic amb una perspectiva interna que ens porta a una visió fascinant".

"Entorn carismàtic"

Per la seua banda, Sonia Berger ha ressaltat "la forma propera en què retrata la identitat d'un barri la història del qual s'ha vist amenaçada especialment en els últims anys per plans urbanístics que han condicionat la vida dels seus veïns". "Amb un cuidat color, fotografia d'una forma molt directa i en profunditat la immediatesa del que ocorre en el carrer, un entorn carismàtic que a pesar de la seua resistència corre el risc de desaparéixer", afig.

Laura Silleras (València, 1979) es dedica a la fotografia des de fa més d'una dècada. Ha treballat a Nova York com a assistent de Natan Dvir i Irina Rozowsky en l'International Center of Photography i ha rebut beques per a atendre en workshops amb Mary Ellen Mark.

Va rebre una menció d'honor en el primer Photo Meeting OCEMEX (Ciutat de Mèxic, 2011), va representar la II edició del Photo Meeting Ojo de Pez (Barcelona 2012) i va ser finalista en el FotoPress nº20 de La Caixa. Porta des de 2013 elaborant el seu projecte documental sobre el barri del Cabanyal.

La guanyadora de la segona edició de la beca disposarà d'un any per a realitzar el seu projecte, amb un pressupost de 6.000 euros en honoraris i un mínim de 9.000 per a la producció d'una exposició i un fotollibre.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento