Comunitat Valenciana

Mestre (UV) pren possessió com a rectora i promet negociació i diàleg

  • En l'acte ha enaltit l'esforç de tota la Universitat de València per a minimitzar l'impacte de la crisi.
  • Aquest divendres han assumit els seus càrrecs a tots els membres del Consell de Direcció.
Mavi Mestre pren possessió com a rectora de la UV
Mavi Mestre pren possessió com a rectora de la UV
UV
Mavi Mestre pren possessió com a rectora de la UV

La catedràtica Mª Vicenta Mestre ha pres aquest divendres possessió del seu càrrec com la primera dona al capdavant del Rectorat de la Universitat de València (UV), amb la promesa d'una gestió basada en "el diàleg, la gestió i l'acord" i un repàs als "temps difícils" que han travessat les universitats públiques en els últims anys.

Un mes després d'obtindre el 52,96% dels vots en la segona volta de les eleccions, Mestre ha pronunciat el seu primer discurs com a rectora en el saló d'actes de l'edifici de Rectorat de la UV. També han assumit els seus càrrecs tots els membres del Consell de Direcció, informa la institució acadèmica en un comunicat.

En la seua intervenció, ha demanat la col·laboració de la comunitat universitària per a mantindre el prestigi social de la Universitat, el rigor de la docència i l'excel·lència de la investigació. Per a aconseguir-ho, ha promés una gestió basada en "el diàleg, la negociació i l'acord".

La nova rectora ha mostrat el seu agraïment als rectors que l'han precedit en el càrrec, i especialment a Esteban Morcillo i a Francisco Tomás, que van comptar amb ella en els seus equips de gestió. També ha tingut paraules per als membres del seu Consell de Direcció i per a les dos persones que van optar al Rectorat en les passades eleccions: Vicent Martínez i Mª García Renau.

Tot seguit, ha recordat els "temps difícils" que han travessat les universitats públiques els últims anys, amb problemes entre els quals ha citat la reducció de recursos, increment de les taxes per als estudiants i disminució de les beques.

Objectiu: mantindre el nivell i el prestigi

En aquest context, Mestre ha enaltit l'esforç de tota la Universitat de València per a minimitzar l'impacte de la crisi. Encara que ha reconegut que el present i el futur no estaran exempts de dificultats, ha demanat la col·laboració de la comunitat universitària per a mantindre els nivells de qualitat i el prestigi social de la institució.

El rector ixent, Esteban Morcillo, que deixa el càrrec en finalitzar el seu segon mandat, ha expressat el seu agraïment pel suport de tots els estaments de la comunitat universitària i ha remarcat que no abandona la institució, ja que continuarà com a docent i investigador de la Facultat de Medicina i Odontologia.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento