Comunitat Valenciana

Serveis mínims dels associats de la UV per a garantir les avaluacions

  • La universitat signa un acord amb el professorat en vaga per a assegurar avaluacions, tutoria i orientació.
  • El text detalla la realització de sessions presencials per a explicar com es farà l'avaluació i els materials.
Professors associats en una de les concentracions
Professors associats en una de les concentracions
ARCHIVO
Professors associats en una de les concentracions

La Universitat de València (UV) ha informat que s'ha arribat a un acord de serveis mínims de la vaga indefinida de professorat associat -que docents d'eixa universitat realitzen des del 29 de gener per a reclamar millores en les seues condicions laborals- amb la finalitat d'assegurar avaluacions, tutoria i orientació a l'alumnat.

En concret, les parts negociadores han arribat aquest dijous a un acord de serveis mínims que "garanteix l'avaluació dels mòduls impartits per professorat associat, així com les tutories i l'atenció i orientació dels alumnes".

El document està firmat per la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, i pels representants del Comité de Vaga, precisa la institució acadèmica.

Així, s'estableix que "s'ha de garantir la realització de l'avaluació dels mòduls dels quals és responsable el professorat associat en vaga durant tot el curs 2017-18". El contingut d'aquesta mesura, agrega, ha de contindre la realització de les proves necessàries, el procés de revisió de les qualificacions per part del professorat i la comunicació legal de les mateixes en acabar el període d'avaluació o si l'alumne ho necessita prèviament.

Així mateix, el document diu que s'ha d'assegurar "la tutorització i avaluació dels mòduls de característiques especials, com a treballs de finalització de màster, fi de grau i pràctiques externes".

Atenció a l'alumnat

En la mateixa línia, es garanteix la realització d'uns serveis mínims d'atenció i orientació a l'alumnat referent a les condicions en les quals es realitzarà l'avaluació dels coneixements i competències requerides per a aprovar les matèries.

A l'efecte d'adaptar l'avaluació i preparar-la degudament, es considera que s'han d'establir uns serveis mínims d'atenció en sessions presencials perquè el professorat en vaga "explique i detalle com es farà l'avaluació i els materials i continguts que fonamenten el control de la superació dels mínims establits en la Guia Docent".

També es realitzaran les sessions presencials mínimes obligatòries per a "la consecució de destreses pràctiques que el professorat de la materia considere essencials". Aquesta previsió, afig, obligarà a informar sobre les activitats obligatòries i la seua ponderació en la nota final. Finalment, s'hauran de proporcionar a l'alumnat les indicacions per a facilitar-li la preparació individual de la matèria.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento