Comunitat Valenciana

AFAV admet donacions en bitcoin per a dur a terme un projecte de robots i realitat virtual per a l'alzheimer

  • L'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de València (AFAV) ha decidit acceptar donacions en bitcoin per a dur a terme el projecte Robots i Realitat Virtual per a l'Alzheimer. Des d'AFAV pretenen sumar-se a aquesta opció, que ja utilitzen altres ONG, per a engegar un projecte que consisteix a proporcionar a les persones amb alzheimer "seguretat, entreteniment, assistència personal i estimulació, a través de robots terapèutics".
Ulleres virtuals
Ulleres virtuals
AFAV
Ulleres virtuals

Alguns dels efectes que produeix la robot teràpia en les persones amb demència poden ser psicològics, com la relaxació i la motivació; fisiològics, com la millora de les constants vitals; o socials, com l'estimulació de la comunicació entre pacients i cuidadors, segons ha informat l'entitat en un comunicat.

Per a açò, en l'actualitat, existeixen dos tipus de robots. D'una banda, aquells la finalitat dels quals és una alternativa a la teràpia amb animals, que redueixen la depressió del pacient i milloren el benestar i la socialització, com per exemple Paro, la foca nadó desenvolupada al Japó, o Babyloid, nadó robot dissenyat per a ser cuidat pel pacient amb demència.

D'altra banda, existeixen robots més orientats a assistir el pacient en les seues activitats quotidianes, mitjançant estimulació cognitiva, física, entreteniment, entre d'altres, com a CompanionAble, robot Hecto o robot Aibo.

Des d'AFAV asseguren que la realitat virtual és "una cosa molt nova en la intervenció terapèutica amb pacients d'alzheimer, i ens pareix un camp molt interessant de promoure, pel potencial terapèutic que poguera arribar a tindre amb aquest col·lectiu".

De fet, ja existeix alguna investigació i intervenció sobre este tema, realitzades en la Universitat de Salamanca (Tècniques de Rehabilitació Neuropsicològica en Demències: cap a la Ciber-rehabilitació Neuropsicològicia), o per la Universitat Politècnica de València (UPV) (Biotrack, Mayordomo), segons ha descrit.

AFAV destinarà la recaptació d'aquesta campanya a l'adquisició de dos exemplars de robot Nuka, sis ulleres virtuals, el programari necessari per al projecte, la formació del personal i la intervenció als pacients. Per a adquirir aquests nous materials, AFAV inicia ara una campanya de captació de recursos econòmics, en la qual accepta tants diners en moneda de curs legal com a bitcoins.

"Davant l'evolució de la societat, no podem quedar-nos arrere i qualsevol aportació econòmica pot ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones amb alzheimer i dels seus familiars", asseguren des d'AFAV.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento