Comunitat Valenciana

Càrcer registrarà l'ADN dels gossos per a identificar els excrements sense arreplegar

  • L'Ajuntament de Càrcer registrarà l'ADN dels gossos per a identificar els excrements sense arreplegar i després de rebre "durant anys" una "multitud de queixes ciutadanes" per les deposicions incontrolades. L'anàlisi genètica permetrà controlar la neteja dels carrers d'aquesta població de la Vall del Xúquer i a més evitar l'abandó de mascotes.
Imatge d'arxiu d'un gos
Imatge d'arxiu d'un gos
Europa Press - Archivo
Imatge d'arxiu d'un gos

El consistori implantarà un projecte que modificarà l'ordenança municipal perquè, a més d'obligar a censar els gossos i col·locar-los un xip d'identificació, els seus propietaris també els sotmeten a una anàlisi de sang per a crear un banc de dades, segons ha informat en un comunicat.

D'aquesta manera, cada vegada que es localitzen excrements en el carrer es procedirà a arreplegar una mostra per a analitzar-los, "amb la finalitat de localitzar els amos i imposar-los una sanció que pot arribar fins als 200 euros".

"Aquest sistema funciona en l'actualitat en algunes ciutats com Xàtiva, Almussafes o Cullera i està sent un èxit. Es tracta d'una mesura que busca combatre les actituds incíviques de la gent que deixa les caques en la via pública. La revisió mèdica genètica ens permetrà saber de quin gos és i qui és el titular de la mascota. La nostra intenció és tractar d'educar a la gent perquè no es repetisquen aquestes conductes", ha explicat l'alcalde de Càrcer, Josep Botella.

Les proves d'ADN tenen un cost aproximat de 35 euros i el servei estarà gestionat per una empresa autoritzada, que compta amb "gran experiència" en aquest àmbit. El primer edil ja ha mantingut diverses reunions amb la mateixa firma que gestiona aquest pla en la capital de la Costera amb l'objectiu d'"agilitzar" els processos.

Actualment, a Càrcer un 10 per cent del total de la població compta amb animals de companyia, és a dir, hi ha al voltant de 200 mascotes. El consistori pagarà la mitat del cost de les extraccions i els patrons del material genètic i llançarà una campanya informativa perquè els veïns i veïnes sàpien quan podran dur a terme les anàlisis.

"Confiem que es puga reduir considerablement la problemàtica. Finançarem part del projecte durant un termini determinat i durem a terme una campanya de conscienciació", ha detallat Botella.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento