Comunitat Valenciana

Morera diu estar "tranquil" i "convençut" que el finançament del Bloc quedarà "lliure de qualsevol sospita"

  • El president de Les Corts i del Bloc -soci majoritari en la coalició Compromís-, Enric Morera, ha insistit aquest dimecres en què està "molt tranquil" davant la investigació judicial sobre el presumpte finançament il·legal d'aquesta formació en la campanya electoral de 2007 i "convençut" que tot quedarà "molt lliure de qualsevol tipus de sospita".
Enric Morera
Enric Morera
INMA CABALLER/CORTS - Archivo
Enric Morera

Així s'ha pronunciat Morera en declaracions als mitjans, davant els quals ha assegurat estar "tranquil" respecte a la seua acció al capdavant del Bloc perquè tota la seua trajectòria, ha dit, ha estat basada en "la màxima honradesa i exemplaritat".

"No em preocupa res de res", ha incidit, per a admetre que encara que en el Bloc són conscients que estan passant "una situació gens agradable", estan també convençuts que "tot açò quedarà molt aclarit i molt lliure de qualsevol tipus de sospita".

Precisament el Bloc va informar aquest dimarts que ha dut a terme un procés de recopilació d'informació sobre la campanya electoral de les municipals de 2007 i el seu finançament i traslladarà la seua "total col·laboració" a la justícia per a aclarir les informacions.

Una vegada analitzada la documentació recopilada de la seu del Bloc, la direcció nacional arranca ara una segona fase per a contrastar-la amb els responsables de la campanya de 2007, quant a les despeses concretes i efectives i "els conceptes específics pels quals es van produir els pagaments a l'empresa Crespo Gomar".

L'Executiva Nacional també ha acordat dirigir-se al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) per a sol·licitar que es faça públic el contingut del procediment que no afecte futures investigacions.

De manera paral·lela, els grups parlamentaris estan debatent la possibilitat d'engegar una comissió d'investigació sobre el finançament del PSPV i el Bloc en la campanya de 2007, que va demanar Ciutadans, i Podem ha plantejat unir-la amb la qual ja està aprovada per a investigar els comptes del PP en eixos mateixos comicis, que ja està aprovada. Ara com ara, tots els grups han mostrat la seua predisposició a engegar eixa comissió.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento