Comunitat Valenciana

À Punt començarà les emissions en proves de la televisió el 25 d'abril

  • Ha insistit que es tractarà de proves tècniques per a testar el funcionament dels sistemes.
  • En aquestes emissions s'utilitzaran 'promos' de la cadena i material de l'antiga Canal 9.
Marco en la comissió de les Corts
Marco en la comissió de les Corts
FLICKR CORTS
Marco en la comissió de les Corts

La nova televisió valenciana À Punt començarà les seues emissions en proves el pròxim 25 d'abril. Es tractarà de proves tècniques per a testar el funcionament dels sistemes que s'estan implantant i que serviran perquè "els valencians es retroben amb la sintonia de la seua televisió i perquè tothom la torne a tindre situada en el seu comandament i la resintonitze".

Així ho ha assenyalat la directora general de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Empar Marco, en una compareixença en la comissió de Radiotelevisió Valenciana i de l'Espai Audiovisual de Les Corts a la qual ha assistit per a explicar la seua posició sobre l'emissió dels 'Bous al Carrer' i on ha explicat que l'objectiu és iniciar les emissions definitives "abans de l'estiu".

Marco ha explicat que aquestes emissions serviran també per a programar 'promos' de la cadena i, per a açò, s'utilitzarà material reciclat de l'antiga Canal Nou, encara que també hi haurà algun directe per a "provar l'estabilitat del sistema".

Proves tècniques

Després d'insistir que es tracta de proves tècniques, ha puntualitzat que el senyal pot ser que caiga o l'emissió es veja "de forma irregular", però "és la forma que tindrem de saber què hem de reparar i on", ha puntualitzat.

D'aquesta forma, ha subratllat que eixes emissions seran en alta definició, però no seran "la graella d'À Punt". De fet, ha detallat que hi haurà una banda que anunciarà "constantment" que són en proves.

"Des del primer dia hem dit que treballem amb el concepte de finestres i que les anem obrint a mesura que podem assumir-ho i ara provarem la televisió per a poder iniciar les emissions definitives abans de l'estiu", ha subratllat, per a remarcar que À Punt està aconseguint que "ressuscite" el sector audiovisual valencià.

En la seua intervenció, Marco ha explicat les accions iniciades pels mitjans de comunicació públics valencians i, en aquest sentit, ha admés que el camí "no està sent fàcil" perquè el tràmit dels plecs administratius és "molt lent" i la incorporació de la plantilla s'està fent "amb comptagotes".

Així, ha indicat que a À Punt s'han incorporat ja 229 persones i s'està en un procés d'implantació dels sistemes tecnològics que requereixen de "temps i una estabilització".

Ràdio, web i xarxes

No obstant açò, ha destacat que la web funciona amb un rendiment "òptim" i en les últimes hores s'ha renovat completament i aquest és el "primer pas" per a la configuració de la plataforma multimèdia d'À Punt. En els pròxims dies, estarà l'aplicació mòbil.

Respecte a la ràdio, ha indicat que hi ha una primera graella "ja consolidada" amb programes de música, concurs, literatura i un magazín i es treballa per començar l'informatiu del matí i per a ampliar la graella de programes.

A més, ha posat en valor la vocació interactiva d'À Punt Mèdia i, en aquest punt, ha destacat el "bon acolliment" que ha tingut en les xarxes socials, ja que, malgrat portar "poc de temps", ha rebut 125.000 usuaris únics i el compte de Twitter ha generat 9 milions d'impactes en aquesta xarxa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento