Comunitat Valenciana

L'Audiència sobreseu la querella al subsecretari de Sanitat per anomenar "tropa" als treballadors de La Ribera

  • La secció quarta de l'Audiència Provincial de València ha acordat sobreseure la querella admesa per un jutjat de Carlet contra el subsecretari de la Conselleria de Sanitat, Ricardo Campos, per anomenar "tropa" als treballadors de l'Hospital de la Ribera -recentment revertit a la sanitat pública- en considerar que eixes paraules denoten "poca sensibilitat" cap a la classe treballadora però manquen de la "necessària gravetat" per a tindre rellevància penal.
Hospital de la Ribera, a Alzira
Hospital de la Ribera, a Alzira
ARXIU - Archivo
Hospital de la Ribera, a Alzira

Així consta en una resolució de la sala, amb data 4 d'abril i a la qual ha tingut accés Europa Press, en què l'Audiència estima el recurs d'apel·lació interposat per Campos contra la interlocutòria del Jutjat de Carlet que confirmava l'admissió a tràmit de la querella per injúries presentada per l'entitat Sanitat Sols Una, decisió que revoca.

La sala dóna la raó al jutge pel que fa al fet que una querella on s'exposen fets que a primera vista podrien tindre rellevància penal és obligada l'admissió a tràmit en concórrer els requisits formals i sense que en eixe moment inicial es puga exigir una anticipació valorativa de més calibre.

No obstant açò, precisa que els fets que s'arrepleguen en la querella han de presentar rellevància penal i, amb la reforma del Codi Penal, les antigues faltes d'injúries i vexacions injustes queden al marge d'aquest àmbit i no són arreplegades com a delictes lleus i han de ser objecte de reparació en la via civil per vulneració del dret a l'honor, donat el cas.

En el cas del subsecretari, la sala assenyala que el que es qüestiona és que Ricardo Campos diguera en una xarrada a la seu del seu partit, el PSPV d'Alginet, que els treballadors de l'Hospital de la Ribera eren "una tropa sense experiència, ni preparació, contractats dit, amb les concretes paraules arreplegades en la querella".

"RELAXACIÓ VERBAL"

"Anomenar tropa als treballadors denota poca sensibilitat cap a la classe treballadora i pot reputarse impròpia de boca d'una autoritat, tot i comprenent la relaxació verbal a la qual li convidava a estar entre els seus coreligionaris, però manca de la necessària gravetat per a tindre rellevància penal, i el mateix cal dir de les seues altres apreciacions sobre contractació, experiència o preparació", indica el tribunal.

En aquesta línia, considera que els perjudicats, en tot cas, serien els treballadors i no l'associació querellant, de la qual no consta que Campos diguera res i encara que eixa associació s'haja constituït per persones amb la intenció de defendre eixos i altres finalitats. Per açò, l'Audiència estima el recurs, revoca l'admissió de la querella i decreta el sobreseïment lliure en una resolució contra la qual no cap recurs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento