Comunitat Valenciana

El Bloc investiga la campanya de 2007 i ofereix la seua "total col·laboració"

  • La formació sol·licita que es faça públic el contingut del procediment que no afecte futures investigacions.
  • Remarquen "les dificultats que genera no haver rebut cap notificació o informació oficial".
Executiva Nacional del Bloc
Executiva Nacional del Bloc
BLOC
Executiva Nacional del Bloc

La direcció nacional del Bloc -partit majoritari en Compromís- ha dut a terme un procés de recopilació d'informació sobre la campanya electoral de les municipals de 2007 i el seu finançament, arran de la investigació judicial sobre el presumpte finançament il·legal d'aquesta formació i el PSPV en eixos comicis.

L'Executiva Nacional, reunida aquest dimarts, també ha acordat dirigir-se al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) per a sol·licitar que es faça públic el contingut del procediment que no afecte futures investigacions, informa el Bloc en un comunicat.

El partit també traslladarà la seua "total col·laboració per a aclarir aquestes informacions", si bé ha remarcat "les dificultats que genera no haver rebut cap notificació o informació oficial" i la seua situació actual d'"indefensió". "No tindria sentit que una vegada feta pública la informació, una de les parts implicades no tinguera accés a l'expedient que existeix en seu judicial", subratllen des del Bloc.

El cas

La investigació, que porten diversos jutjats i va començar després d'aportar documentació el PPCV, se centra en el PSPV i el Bloc durant la campanya de 2007, pel presumpte pagament de factures per treballs electorals als dos partits en les eleccions municipals i autonòmiques.

Des de la formació manifesten el seu "compromís de tolerància zero amb qualsevol tipus de corrupció" i destaquen el procés de recollida de dades de la campanya de 2007 -que porta les seues àrees d'Organització i Finances- iniciat "amb el rigor, la cautela i la determinació que requereix l'exigència ètica del valencianisme progressista".

Segona fase per a contrastar la informació

Una vegada analitzada la documentació recopilada de la seu del Bloc, la direcció nacional inicia ara una segona fase per a contrastar-la amb els responsables de la campanya de 2007, quant a les despeses concretes i efectives i "els conceptes específics pels quals es van produir els pagaments a l'empresa Crespo Gomar".

En aquest context, l'Executiva del Bloc vol traslladar a la militància i a la ciutadania valenciana el seu "compromís amb la integritat i l'honestedat" com a "principis rectors de l'actuació política de milers de valencianistes al llarg de la història".

"El Bloc estarà a l'altura d'aquest llegat, i demostrarà, com està fent, que no tots els partits són iguals quan es tracta de respondre davant possibles irregularitats", reivindiquen des de la formació integrada en Compromís.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento