Comunitat Valenciana

La integració de BMN amb Bankia eleva els seus actius en 34.800 milions i la situa com la quarta en volum de negoci

  • VALÈNCIA, 10 (EUROPA PRESS)
Intervenció del CEO de Bankia, José Sevilla
Intervenció del CEO de Bankia, José Sevilla
PRESSBANKIA
Intervenció del CEO de Bankia, José Sevilla

El conseller delegat de Bankia, José Sevilla, ha analitzat aquest dimarts l'impacte de la integració de BMN, que ha suposat un augment dels actius totals en 34.800 milions d'euros, (19%), un creixement de la inversió creditícia de 20.400 milions d'euros (20%) i un increment dels dipòsits de clients de 28.600 euros (28%).

En termes de quota de mercat, BMN aporta un 1,8% en crèdits i un 2,4% en dipòsits, els que situa les quotes de Bankia a la fi de 2017 en el 10,6% i l'11,3%, respectivament, i l'aferma com la "quarta entitat financera del país per volum de negoci".

Així ho ha destacat Sevilla en l'octava Junta d'Accionistes de Bankia que se celebra en el Palau de Congressos de València, on ha apuntat que el seu objectiu al llarg del present exercici és aconseguir una "excel·lent integració del negoci" que permeta capturar les aportacions addicionals en termes de beneficis.

Segons ha exposat, el principal efecte en el compte de resultats de la integració de BMN ha sigut la provisió per als costos de la integració futurs per import de 311 milions d'euros nets d'impostos, la qual cosa ha suposat una reducció del benefici atribuïble al grup de 816 milions a 505 milions d'euros.

Sobre la ràtio de capital, el total mesurat en termes de 'fully loaded' va tancar l'any passat en el 15,44%, 59 punts bàsics superior a l'any anterior, la qual cosa va tornar a situar Bankia "al capdavant de la banca espanyola en termes de solvència".

L'enfortiment dels nivells de capital va obeir en part a les emissions efectuades durant l'exercici d'instruments Tier II per import de 500 milions d'euros i AT 1 per import de 750 milions d'euros entre inversors institucionals, amb elevats nivells de sobresubscripció.

INTEGRACIÓ AVANÇADA

A la integració de BMN amb Bankia s'ha referit també el president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, qui ha destacat amb "satisfacció" que, tres mesos després de rebre les últimes autoritzacions, el procés està "molt avançat", després de firmar l'acord amb els sindicats per a fer l'ajust de plantilla, canviar la marca, donar pràcticament per conclòs el tancament d'oficines anunciat amb la fusió i dur a terme la integració de les plataformes informàtiques.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento