Comunitat Valenciana

Puig no comparteix però entén la posició de García-Page sobre el transvasament i rebutja la "confrontació" amb l'aigua

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat aquest dimarts que no comparteix però entén la posició del seu homòleg a Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, sobre el transvasament Tajo-Segura, ja que els dirigents han de tindre "lleialtat" als seus territoris.
Ximo Puig (izq) i López Miras (dcha), en la seu del Consell a Alacant
Ximo Puig (izq) i López Miras (dcha), en la seu del Consell a Alacant
Europa Press
Ximo Puig (izq) i López Miras (dcha), en la seu del Consell a Alacant

Puig s'ha pronunciat en aquests termes a Alacant, on juntament amb el president de Múrcia, Fernando López Miras, han firmat una declaració institucional sobre finançament, aigua i infraestructures.

Aquest dimarts, García-Page s'ha tornat a pronunciar sobre el nou transvasament d'aigua autoritzat pel Ministeri d'Agricultura des de la capçalera del Tajo fins al Levante, titlant aquest extrem d'"insult i immoralitat" i advocant per un pacte que aconseguisca que el riu "desemboque en l'Atlàntic i no en el Mediterrani".

Puig ha defès, preguntat pels mitjans, una aportació d'urgència en el transvasament per a donar "seguretat" als regant d'una zona amb dèficit hídric per a garantir que l'agricultura tinga capacitat de desenvolupament. Amb tot, ha insistit a rebutjar "la confrontació, ni amb l'aigua ni amb el finançament".

"En eixe gran acord, pacte nacional, al final l'important és que es garantisca aigua per sempre per a tots els territoris", ha sostingut i amb l'objectiu de "no minvar en absolut les possibilitats de creixement per a aconseguir ocupació, perquè al final el gran problema és l'atur".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento