Comunitat Valenciana

Generalitat i alcaldes de l'àrea metropolitana de València demanaran a Madrid els 38 milions per al seu transport públic

  • VALÈNCIA, 10 (EUROPA PRESS)
Boira, Pérez i Ribó al costat d'alcaldes després de la reunió pel transport públ
Boira, Pérez i Ribó al costat d'alcaldes després de la reunió pel transport públ
EUROPA PRESS
Boira, Pérez i Ribó al costat d'alcaldes després de la reunió pel transport públ

Representants de la Generalitat i responsables municipals de la ciutat de València i dels municipis situats en la seua àrea metropolitana reclamaran la setmana vinent a Madrid, davant el Ministeri d'Hisenda, els 38 milions d'euros que demanen al Govern central per a finançar el transport públic d'aquest entorn després que no s'han arreplegat en els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2018.

El viatge ha sigut impulsat per l'Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV) per a portar davant el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, "la veu valenciana" i una demanda que l'administració autonòmica, l'Ajuntament de València i la majoria dels 60 municipis del seu voltant que comparteixen amb la capital transport públic estimen "justa" i "imprescindible".

Així ho ha anunciat aquest dimarts la gerent de l'ATMV, María Pérez, després de la reunió que ha mantingut, al costat del secretari autonòmic de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Josep Vicent Boira, amb alcaldes de l'àrea metropolitana de la capital valenciana per a "analitzar la situació davant l'exclusió, una vegada més, de la subvenció al transport metropolità de València en els PGE" d'enguany.

A la trobada han acudit l'alcalde de València, Joan Ribó, i alcaldes i regidors de localitats situades a la seua al voltant. A aquesta cita han sigut convidats responsables municipals de 60 poblacions de les comarques de l'Horta, Camp de Turia, Camp de Morvedre i La Ribera que agrupen a prop de dos milions d'habitants, "potencials usuaris de transport públic".

L'ATMV ha destacat que en els comptes de l'Executiu central per a 2018 "no es dedica ni una sola partida al transport metropolità de València, mentre que Madrid rebrà 127 milions; Barcelona, 109 milions i Canàries, 48 milions".

La mobilització que s'ha programat a Madrid per a reclamar ajudes al transport públic metropolità de València s'emmarca en "les mesures adoptades davant la falta de finançament" per part de l'administració central, com ha indicat el secretari autonòmic.

La gerent de l'ATMV ha lamentat que a pesar de les reivindicacions fetes al Govern d'Espanya, en els comptes de 2018 "no hi haja ni un sol euro" per a aquest transport públic i que així, "de forma injustificable es discrimine" a "quasi 2 milions d'habitants". "No està justificat que la tercera àrea metropolitana d'Espanya es quede al marge. El Govern ha d'explicar per què eixe tracte i per què no respon les peticions fetes", ha exposat.

També ha comentat que està previst reunir-se amb grups parlamentaris del Congrés perquè a través de la presentació d'esmenes als PGE "la veu valenciana tinga presència a Madrid". "Hi ha unanimitat. La situació del transport de València no pot seguir així, amb tracte discriminatori", ha assegurat.

La responsable de l'ATMV ha recordat que tant des de Presidència de la Generalitat com des de la Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori i des de l'ATMV s'han sol·licitat diverses reunions amb el Govern central per a parlar de les citades subvencions. Ha explicat que entre elles està la demanada a Montoro, per a la qual no han obtingut resposta.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento