Comunitat Valenciana

Óscar Jaenada, condemnat per falsificar el títol de Patró d'Embarcació

  • La pena, sis mesos de presó, és substituïble per 12 mesos de multa amb quota diària de 10 euros.
  • El condemnat va reconéixer els fets i va arribar a un acord amb l'acusació.
  • Va pagar a un grup per tal que una altra persona realitzara l'examen falsificant el DNI.
Photocall amb Óscar Jaenada per la pel·lícula Cantinflas
Photocall amb Óscar Jaenada per la pel·lícula Cantinflas
EUROPA PRESS - Archivo
Photocall amb Óscar Jaenada per la pel·lícula Cantinflas

El Jutjat penal número 11 de València ha condemnat l'actor Óscar Jaenada a la pena de sis mesos de presó per falsificar el títol oficial de Patró d'Embarcació d'esplai (PER) en una escola nàutica.

Així consta en la sentència, facilitada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), en la qual el jutge condemna l'actor per un delicte de falsedat en document oficial i li fixa sis mesos de presó substituïbles per 12 mesos de multa amb quota diària de 10 euros. El condemnat va reconéixer els fets i va arribar a un acord amb l'acusació.

Jaenada volia obtindre el títol de Patró i era coneixedor que en una escola nàutica de València, a canvi d'un preu, facilitaven l'obtenció del títol sense que el condemnat anara a l'examen.

Procediment

L'actor havia de facilitar una còpia del seu DNI i es confeccionava un nou document d'identitat al que se li canviava la fotografia del condemnat per la d'un dels integrants d'un grup de persones que acudia a l'examen en lloc d'ell per a fer la prova i s'identificava amb eixe document.

El condemnat desconeixia el funcionament concret del grup i va pagar una quantitat de diners no concretada en aquesta escola per a l'execució dels fets. Així, un tercer va fer l'examen de PER per l'actor en la convocatòria de setembre de 2011 que es va celebrar a Portugalete (País Basc), escrivint-ho el tercer de pròpia mà i aconseguint, així, aprovar totes les assignatures.

L'actor va resultar apte d'aquesta forma i va aconseguir que se li expedira la titulació oficial al gener de 2012, que li habilitava per a l'exercici de l'activitat nàutica.

Consultats els llistats del Departament de Medi Ambient, Planificació Territorial, Agricultura i Pesca del Govern basc apareix com que l'actor posseïx el títol de PER. Practicat informe pericial de l'examen es va concloure que la lletra no era del condemnat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento