Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de València censura el "menyspreu" al transport públic: "Volen que siguem ciutadans de segona"

  • Els regidors d'Hisenda, Ramón Vilar, i Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, de l'Ajuntament de València han censurat aquest dimecres el "menyspreu" que suposen els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2018 al transport públic de la ciutat. "Volen que siguem ciutadans de segona", ha afirmat Grezzi.
Autobús de l'EMT en el centre de València
Autobús de l'EMT en el centre de València
EUROPA PRESS
Autobús de l'EMT en el centre de València

El projecte de llei dels comptes estatals de 2018 no contempla cap partida per al finançament del transport metropolità en l'àrea de València, a pesar de destinar un total de 283,7 milions a aquesta fi, que van a parar a Madrid, Barcelona i Canàries.

En un comunicat conjunt, els edils han valorat les inversions per al transport metropolità que arreplega el projecte pressupostari que va donar a conéixer aquest passat dimarts el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro.

Han advertit que la falta de partides suposa tant un "perjuí" als pressupostos municipals com "un menyspreu als ciutadans de València i el seu entorn metropolità". Vilar ha remarcat sobre aquest tema que l'aportació al transport metropolità "hauria de ser superior a 60 milions d'euros".

El titular d'Hisenda ha recordat que el contracte-programa és "l'aportació que hauria de fer l'Estat per a pal·liar el dèficit del transport públic en l'àrea metropolitana de València". Segons ha sostingut, suposaria tant per a FGV (Ferrocarrils de la Generalitat) com per a la pròpia EMT (Empresa Municipal de Transports) "l'única possibilitat que els valencians deixen de pagar amb els seus impostos els dèficits que lògicament genera per les seues pròpies característiques el transport públic".

Ara bé, ha remarcat "el Govern central s'ha quedat sense excusa en haver-se constituït l'Agència Metropolitana del Transport, a l'existència de la qual vinculava des de fa més de deu anys la firma del contracte-programa"

"Resulta inconcebible que siguem els valencians els qui hàgem de pagar íntegrament els costos del transport públic, al contrari dels ciutadans de Madrid, Barcelona o Canàries, que reben substancioses aportacions de l'Estat", ha denunciat, per a recalcar que Madrid rebrà 127 milions d'euros, Barcelona 110 milions i Canàries 47,5.

Pel que fa a l'EMT, l'edil ha assenyalat que l'aportació dels fons municipals "comença a ser inelàstica, molt difícil de poder incrementar-se", si bé ha recordat que l'últim pressupost va ser superior a 62 milions d'euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento