Comunitat Valenciana

Ribera Salud rebaixa el deute a 50 milions per les liquidacions fins el 2015

  • Javier Palau, gerent d'aquest departament de salut, assegura que aniran als tribunals si no hi ha acord.
  • Així mateix, anuncia que investigarà si l'esborrament de dades ha sigut "un boicot o un error".
Hospital de la Ribera, a Alzira
Hospital de la Ribera, a Alzira
ARCHIVO
Hospital de la Ribera, a Alzira

El gerent del departament de salut de la Ribera, Javier Palau, ha rebaixat aquest dimecres a la mitat el deute que els reclama la Conselleria de Sanitat per les liquidacions d'entre 2013 i 2015 i que ha xifrat en 50 milions i no els 100 milions que l'administració els reclamava i ha advertit que aniran als tribunals si no hi ha acord.

Palau ha oferit aquest dimecres una roda de premsa de balanç dels 18 anys de concessió administrativa davant la reversió a la gestió pública diumenge que ve, dia 1 d'abril, d'aquest àrea de salut en la qual s'ha referit a l'estat de les liquidacions anuals, l'intercanvi de pagaments entre Ribera Salud i la Conselleria de Sanitat com a conseqüència de l'execució dels contractes de gestió de servei públic.

Sobre aquest tema, ha criticat que la consellera de Sanitat, Carmen Montón, no els ha cridat, com es feia fins ara, a asseure's per a "discutir" la quantia ja que són liquidacions "molt complexes" i "quasi cal estudiar pacient per pacient" sinó que s'ha limitat a dir "açò és el que es deu".

Palau ha assenyalat que la concessionària "no té problemes a saldar el que deu per les liquidacions" si s'ajusta a l'import real, però ha advertit que anirà als tribunals si no hi ha acords. A més, queden pendent de liquidar les anualitats a partir de 2016.

Esborrament de dades

D'altra banda, ha explicat que s'ha obert una investigació interna per a delimitar si la denúncia per l'esborrament de dades de carpetes corporatives ha sigut per "un boicot o un error" i ha assenyalat que també acudiran a la via judicial si es demostra que ha sigut "malintencionat".

Palau ha acusat la conselleria de Sanitat de "calumniar-los" amb aquest tema en voler "instrumentalitzar" la pèrdua d'unes carpetes que no contenen informació sensible, i que a més ja han sigut reposades.

En eixe sentit, ha aclarit que aquestes carpetes estan a la disposició de cada servei perquè els professionals guarden en elles els documents que consideren, des de protocols a fotografies familiars, però que no poden contindre dades de pacients perquè incomplirien la llei de protecció de dades. "Només els propis professionals poden modificar aquests arxius", ha assenyalat.

A més, ha apuntat que la pèrdua d'aquests arxius sol produir-se unes 30 vegades a l'any i que en aquests casos s'avisa als sistemes informàtics i se'ls reposa gràcies a la còpia de seguretat de les dades originals que es té.

No obstant açò, "crida l'atenció" que en aquesta ocasió, coincidint amb el procés de trasllat d'informació de caràcter mercantil que l'empresa ha de conservar "per imperatiu legal" davant la reversió, aquesta pèrdua en lloc de demanar als informàtics que es repose "el primer que es fa és posar-ho en coneixement de la policia". "Si es demostra que és malintencionat estudiarem donar-li una eixida legal", ha postil·lat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento