Comunitat Valenciana

Puig, sobre la proposta d'Iceta: "No sé si és possible o no, però cal reactivar la via política"

  • El cap del Consell i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha valorat la proposta del líder del PSC, Miquel Iceta, d'un govern de concentració a Catalunya com una "resposta política" a la "situació d''impasse' i paràlisi" arran del conflicte independentista. "No sé si és possible o no, la qual cosa sí pense és que cal reactivar la via política per a solucionar el conflicte", ha asseverat.
Puig, aquest dimarts en la presentació del Pacte per l'Atenció Integral
Puig, aquest dimarts en la presentació del Pacte per l'Atenció Integral
XIMO PUIG
Puig, aquest dimarts en la presentació del Pacte per l'Atenció Integral

Puig, a preguntes dels periodistes sobre l'alternativa que planteja Iceta i la resposta del conjunt del PSOE, ha recalcat que "el que plantejava Miquel Iceta era una espècie de govern de transició o concentració fins que es normalitze definitivament la situació a Catalunya".

En aquest punt, encara que ha remarcat que desconeix si "és possible o no", el president ha advocat per "reactivar la via política per a solucionar el conflicte" català.

Per contra, ha reiterat que "no es pot mantindre una situació d''impasse' i paràlisi", com tampoc "residenciar tota l'acció política en la justícia". "La justícia té les seues responsabilitats i la política les seues altres responsabilitats", ha emfatitzat.

Així, Puig ha insistit que "és evident que cal fer propostes per a desembossar una situació molt negativa per a Catalunya, però també per al conjunt d'Espanya", si bé ha puntualitzat que no sap qual és la millor alternativa "per la qual s'ha de transitar".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento