Bonig demana a Puig que convoque eleccions anticipades i "estalvie aquesta agonia" als valencians
Bonig demana a Puig que convoque eleccions anticipades i "estalvie aquesta agonia" als valencians EUROPA PRESS - Archivo

"Aquest és un govern esgotat, cremat políticament i sense iniciativa política", ha assegurat Bonig en la roda de premsa després de la Junta de Portaveus, en la qual ha defès que siguen els valencians els que decidisquen qui volen que gestione la Comunitat Valenciana i s'ocupe dels problemes "importants" com l'atur, la sanitat o l'educació.

Per la seua banda, el portaveu de Compromís, Fran Ferri, ha indicat que Bonig pot dir el que vullga emparada per la llibertat d'expressió però assegura que no veu motiu "perquè un govern tan sòlid, que està fent tantes coses per a millorar la vida dels valencians" s'haja d'acabar ja.

Preguntat per les crítiques a l'assistència de diputats de Compromís a la concentració d'aquest dilluns a València en la qual es va demanar la llibertat dels polítics catalans empresonats, ha indicat que "no és motiu suficient que alguns càrrecs estigueren perquè Puig haja de trencar amb Compromís".

A més, ha incidit que el Botànic "està servint per a fer tot el que no està fent Mariano Rajoy, que és solucionar els problemes del dia a dia dels valencians" i ha assenyalat que Bonig busca "agarrar-se a una taula de salvació per a demanar que aquest govern que està treballant tant es dissolga".

Per la seua banda, el síndic socialista, Manolo Mata, ha indicat que eixe avançament és una prerrogativa del president però ha incidit: "Nosaltres hem succeït un règim, no un govern, i tres anys de legislatura no és el moment més adequat per a dissoldre la Cambra. A mi m'agradaria arribar fins el final".

Consulta aquí más noticias de València.