Comunitat Valenciana

Benavent diu haver viscut "en pròpia persona" les mossegades en Ciegsa i evita posar la mà en el foc "per ningú"

  • VALÈNCIA, 26 (EUROPA PRESS)
Marcos Benavent en les Corts
Marcos Benavent en les Corts
CORTS VALENCIANES/FLICKR
Marcos Benavent en les Corts

L'exgerent d'Imelsa, Marcos Benavent, autodenominat com el 'ionqui dels diners', ha assegurat aquest dilluns que ha viscut "en primer persona" les mossegades i comissions en l'empresa de construcció de centres educatius Ciegsa, al mateix temps que ha eludit posar la mà en el foc "per ningú". "Me les estime molt", ha ironitzat.

Benavent s'ha pronunciat en aquests termes en els passadisos de les Corts, a preguntes dels mitjans de comunicació abans de comparéixer en la comissió que investiga els sobrescostos de més de 1.000 milions en l'empresa de construcció de col·legis Ciegsa, on ha eludit respondre els diputats, en ser preguntat per si li "consta" que va haver mossegades en la mercantil. "Supose que clar, hauria de tot", ha indicat.

En aquest sentit, ha assenyalat que si hi ha una comissió d'investigació sobre Ciegsa i el tema està també en els tribunals serà "per algun motiu". "Jo crec que sí anem, està molt clar almenys per a mi. Jo ho he viscut en pròpia persona", ha apuntat.

Preguntat per si ha vist borses de diners, ha negat aquest punt, però ha assenyalat que sí ha vist els diners i sobre qui ho recaptava ha dit: "Cadascun tindria la seua història per a veure qui cobrava i de quina forma", ha postil·lat per a indicar que ell només pot parlar del seu perquè la resta ho desconeix.

"No sé on anaven els diners ni què feia cadascun amb ell o si realment hi havia molts o pocs diners. Açò és una qüestió de qui portava l'empresa i el responsable. Jo explique la meua veritat i la meua història i dels altres que cadascun s'apanye que jo ja porte suficient damunt", ha assenyalat.

L'autodenominat 'ionqui dels diners' ha considerat que se li ha citat per la seua relació amb l'ex-conseller delegat de Ciegsa Máximo Caturla, que era qui "sabia com funcionava" l'empresa. Així mateix, i sobre el motiu pel qual es va crear l'empresa, ha considerat que eixa és una qüestió que ha de respondre qui la va constituir.

"Les empreses públiques molts sabem per a què serveixen. Ells sabran si es podien construir els col·legis des de l'administració pública o calia crear una empresa pública. Això caldrà preguntar-li-ho a Eduardo Zaplana que crec que que va ser el que la va constituir", ha respost.

Dels sobrecostos en Ciegsa, Benavent ha indicat que suposa que es farien "dins de la llei" com ha assenyalat en la compareixença anterior l'excap del Consell Alberto Fabra, però ha puntualitzat que una altra cosa és que "tingueren sentit" i que els hi haguera quan no hi havia diners, com també ha insistit Fabra. "Jo no sé si hi havia diners perquè no portava els comptes de la Generalitat", ha remarcat.

"LA RESPONSABILITAT QUE LA DECIDISCA CADASCUN"

Benavent ha indicat no saber en qui o on està la responsabilitat i ha manifestat que cadascun ha d'assumir la seua. "La responsabilitat que la decidisca cadascun personalment des dels seus valors i les seues creences", ha dit.

Sobre per què creu que "tanta gent" posa la mà en el foc per l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps, com així ho van manifestar els expresidents de les diputacions de València i Castelló, Alfonso Rus i Carlos Fabra, respectivament, ha manifestat: "Jo no la posaria, però cadascun amb la seua mà pot fer el que vullga". "Si ells es cremaran o no, jo no ho sé, però jo no les posaria ni per ell ni per ningú. M'estime molt les meues mans", ha puntualitzat.

Una vegada ha començat la comissió i abans que iniciara les seues preguntes la parlamentària de Ciutadans, Benavent, qui estava acompanyat pel seu lletrat, ha indicat als diputats que no anava a respondre les seues preguntes. "No vaig a respondre cap pregunta. Poden fer les que vullguen, però no vaig a respondre", els ha dit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento