Comunitat Valenciana

El Consell simplificarà les gestions de les empreses davant l'Administració

  • Primer se centrarà en els expedients administratius d'agricultura i medi ambient, infraestructures i turisme.
  • Inicialment analitzaran els problemes per a proposar millores i reduir la normativa aplicable, explica Gabriela Bravo.
  • Puig defén el pas d'"una Administració disciplinària a una Administració cooperadora, al servei de l'interés general".
Puig defèn una Administració 'cooperadora' que agilitze els tràmits
Puig defèn una Administració 'cooperadora' que agilitze els tràmits
GVA
Puig defèn una Administració 'cooperadora' que agilitze els tràmits

El Govern valencià està estudiant propostes per a simplificar les gestions de les empreses davant l'Administració pública, especialment en les àrees que afecten agricultura i medi ambient, infraestructures i turisme.

Així ho han posat de manifest aquest dilluns el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, en una roda de premsa en la qual han informat sobre les traves administratives.

En concret, Bravo ha explicat que en una primera fase, la simplificació de tràmits per a l'activitat econòmica se centrarà en els expedients administratius que afecten les àrees d'agricultura i medi ambient, infraestructures i turisme.

Anàlisi per a proposar millores

"Aquest pla d'actuació és un pla molt concret, el primer que anem a fer és diagnosticar on estan els problemes", ha destacat la consellera. El pla consta d'iniciatives per a conéixer el volum i estat dels expedients en curs per a analitzar les causes dels retards en la seua gestió, per a proposar millores i per a reduir la normativa aplicable.

A més, Bravo ha assenyalat que la seua Conselleria mantindrà reunions entre d'altres amb la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) per a promoure els arbitratges en els processos judicials que afecten la circulació de crèdit, "on és necessari que els procediments es resolguen amb major promptitud", ha apuntat la titular autonòmica de Justícia, per a contribuir a l'activació de l'economia.

Per la seua banda, Puig ha defés el pas d'"una Administració disciplinària a una Administració cooperadora, al servei de l'interés general", en la qual els tràmits administratius "no generen un desincentiu a l'activitat econòmica".

Conveni amb la CEV

"En aquests moments hi ha una gran competència de destinacions quant a la inversió", ha afirmat el president, que ha afegit que la Comunitat Valenciana "pretén ser una destinació fàcil, no només per a les grans empreses sinó també per a les pimes i per als emprenedors".

El cap del Consell ha anunciat que, per a donar resposta a les reivindicacions del món de l'empresa, la Generalitat va a firmar un conveni amb la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana.

Així, els empresaris "tindran capacitat de queixa, d'iniciativa, de suggeriment, per a intentar des de la corresponsabilitat aconseguir el gran objectiu que és generar un espai de confiança, de credibilitat del nostre espai econòmic", ha subratllat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento