Comunitat Valenciana

Fabra diu que "en cap cas" el PP en l'Ajuntament de Castelló va contractar amb Orange Market per a campanyes

  • VALÈNCIA, 26 (EUROPA PRESS)
Fabra en la seua compareixença en les Corts sobre Ciegsa
Fabra en la seua compareixença en les Corts sobre Ciegsa
CORTS VALENCIANES/FLICKR
Fabra en la seua compareixença en les Corts sobre Ciegsa

L'expresident de la Generalitat Valenciana i actual senador del PP, Alberto Fabra, ha subratllat aquest dilluns que "en cap cas" el grup municipal 'popular' en l'Ajuntament de Castelló va contractar amb Orange Market "ni a cap empresari per a obligar-li a pagar part de la seua campanya electoral".

Així ho ha assenyalat als mitjans de comunicació en els passadissos de les Corts en ser preguntat per les acusacions de l'ex-secretari general del PPCV Ricardo Costa i les declaracions del considerat número dos de la trama Gürtel, Pablo Crespo, sobre presumpte finançament irregular en la seua campanya en 2007.

"Hem estat escoltant moltes coses de gent que són delinqüents perquè ja estan condemnats. Jo puc assegurar que en cap cas per part del grup municipal en aquell moment va haver-hi cap contractació (amb Orange Market) ni amb cap empresari per a obligar-li a pagar part de la campanya", ha remarcat i ha manifestat estar "absolutament tranquil".

A més, ha assenyalat que cal "tindre en compte qui fa eixa denúncia": "una persona que és un pres, un delinqüent", ha puntualitzat en al·lusió a Crespo. "Nosaltres no contractem amb ningú més enllà de les limitacions legals que teníem i no obliguem cap empresari a pagar res que li fera referència a la campanya", ha reiterat.

Insistit pel fet que l'empresa Piaf haja reconegut que van pagar a Orange Market per a finançar el partit, l'excap del Consell ha assenyalat: "El que ha dit és que es va pagar coses, que Orange Market feia la campanya regional i que ell seria el que es posava en contacte o algú li diria que es posara en contacte amb Orange Market per a pagar alguna cosa, però per descomptat no va ser ni al meu grup municipal ni a la meua persona".

"Per tant, demane saber qui va ser, que ho diguen. Jo també tinc curiositat i vull saber qui va obligar Piaf a pagar alguna cosa que feia referència a una campanya autonòmica a Castelló", ha manifestat.

"DE MANS NO VULL SABER RES"

D'altra banda i qüestionat sobre si posaria la mà en el foc per algú, després que divendres passat tant l'expresidents de la Diputació de València, Alfonso Rus, com el de Castelló, Carlos Fabra, subratllaren que posaven "la mà en el foc" per Francisco Camps, el senador del PP ha bromejat: "Cadascun que faça els compromisos que vullga. Jo vaig demanar la mà una vegada i em vaig divorciar, amb la qual cosa de mans no vull saber res".

Sobre les afirmacions d'Alfonso Rus que sabia que estava sent investigat en el marc de l'operació Taula, Fabra ha assenyalat desconéixer aquesta qüestió ni qui va poder advertir l'expresident de la corporació provincial de València. "En situacions complexes hi havia molts comentaris, el senyor Rus sabrà qui li'l va poder dir", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento