La Policia desmantella un bingo il·legal a Benidorm (Alacant) on participaven més de cent persones
La Policia desmantella un bingo il·legal a Benidorm (Alacant) on participaven més de cent persones GVA

Del resultat de l'operació, efectuada el passat dia 15 de març, es va identificar els quatre treballadors de l'establiment i es van intervenir 1.447 euros, diners procedents de la partida en joc i altres anteriors del mateix dia; quatre micròfons, dos màquines de bingo electrònics, dos màquines per a aparells sense fils, 5.000 cartons de bingo, una llibreta amb comptabilitat de diners recaptats i material d'oficina, segons ha informat la Generalitat Valenciana en un comunicat.

Els agents de la Policia de la Generalitat van alçar actes de joc per infraccions administratives a la llei d'Espectacles i Hisenda per la tinença de 21.000 euros en una caixa forta. El local inspeccionat és un dels establiments de Benidorm regentat i atès per ciutadans britànics, i la clientela dels quals "respon en la seua majoria a turistes i residents de procedència anglosaxona que realitzen activitats de joc il·legal", segons la mateixa font.

Per a la incoació d'expedient administratiu sancionador, es va posar en coneixement de l'operació a la Direcció general del Joc de la Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques de la Generalitat Valenciana, a la Delegació d'Hisenda i a la de Treball i Seguretat Social dels respectius ministeris.

Aquests negocis han sigut ja inspeccionats per agents de la Policia autonòmica "en diverses ocasions", en totes elles, amb la confiscació de diners i efectes procedents del joc il·legal.

El joc és una competència exclusiva de la Generalitat Valenciana i la seua activitat està subjecta a autorització administrativa. La seua realització requereix llocs habilitats, segons s'arreplega en l'article 23 de la Llei 4/88, un document legal que regula el joc a la Comunitat Valenciana com a falta molt greu. El control i inspecció correspon a la Unitat Adscrita del Cos Nacional de Policia de la Comunitat Valenciana.

Consulta aquí más noticias de València.