Comunitat Valenciana

El PP afirma que Oltra "no està capacitada" per a gestionar els menors tutelats i demana a Puig que la destituïsca

  • El PP ha exigit aquest divendres a la consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, que comparega en les Corts de forma urgent per a "donar la cara" i explicar "el fracàs" del seu sistema de protecció als menors tutelats i per açò ha demanat al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que la destituïsca i "porte les regnes" perquè "no està capacitada" per a gestionar les polítiques d'infància.
Maria José Català atén als mitjans davant les Corts
Maria José Català atén als mitjans davant les Corts
EUROPA PRESS - Archivo
Maria José Català atén als mitjans davant les Corts

La portaveu adjunta del Grup Popular en Les Corts María José Catalá ha oferit aquest divendres una roda de premsa després de conéixer-se aquest dijous els presumptes abusos sexuals a tres menors fugides d'un centre d'Alacant.

Així, ha mostrat "la tremenda preocupació" del PP per la situació dels centres de menors tutelats després de "l'esgarrifós" succés del centre d'Alacant i s'ha preguntat "què més ha de passar en els centres de menors de la Comunitat Valenciana perquè s'actue".

Catalá ha recordat que ja s'han produït successos en les tres províncies, en el centre de menors de Buñol, on presumptament es va abusar d'una menor; en el de Nules, on dos menors van desaparéixer, i ara en el d'Alacant. "Tots els centres de menors estan en el punt de mira per una gestió deficient", ha advertit.

Sobre aquest tema, ha recordat que ja ha demanat fins a en nou ocasions la compareixença d'Oltra perquè done explicacions i una vegada més ho demanen perquè "la societat valenciana no es mereix que els centres de menors estiguen tots els dies en els titulars de premsa", la qual cosa "no havia passat mai".

En eixe sentit, ha lamentat que el model de gestió de menors tutelats per la Generalitat "ha fracassat" quan són "els més vulnerables" i sobre aquest tema ha recordat que Oltra en 2012 si que parlava que el Govern del PP llavors "sotmetia als menors a una segona situació de desemparament i que calia establir les prioritats" i s'ha preguntat si ara ella pren aquestes responsabilitats.

Catalá ha retret Oltra que ahir "triara la pancarta -es va manifestar a favor de la pujada de les pensions- i no fóra a Alacant a veure què passava". "Es va triar una vegada més a si mateixa i ha demostrat que no tenen temps per a dedicar-se als altres", ha criticat.

A més, la presidenta del PP, Isabel Bonig, ha remès una carta a Puig per a demanar-li una reunió urgent perquè "ja no caben més demores ni excuses" i "ha de portar ja les regnes" i "cessar" Oltra o "revocar-li les competències" perquè "no està capacitada". "Açò no pot quedar així, es requereixen mesures dràstiques i urgents", ha recalcat.

Catalá ha insistit que "han fallat les mesures de seguretat" perquè, en la seua opinió, "els centres no compten amb personal ni les mesures de prevenció suficient". "Els majors culpables són els violadors però hi ha una responsabilitat de la Generalitat per no ser capaç de protegir als menors i cal plantejar-se si mereix tutelar aquests menors", ha postil·lat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento