Comunitat Valenciana

Metrovalencia llança una targeta per a menors de 30 anys i la seua primera app

  • La nova Targeta Jove, que entrarà en vigor a l'abril, aplicarà un descompte del 15% sobre la TuiN.
  • L'aplicació mòbil ja permet planificar trajectes, consultar horaris i comprovar el saldo de viatges.
La consellera de Obras Públicas, María José Salvador, este jueves en la presentación del título joven junto al director de Clientes de FGV, Francesc Romeu, y el director gerente, Juan Andrés Sánchez Jordán.
La consellera de Obras Públicas, María José Salvador, este jueves en la presentación del título joven junto al director de Clientes de FGV, Francesc Romeu, y el director gerente, Juan Andrés Sánchez Jordán.
20MINUTOS.ES
La consellera de Obras Públicas, María José Salvador, este jueves en la presentación del título joven junto al director de Clientes de FGV, Francesc Romeu, y el director gerente, Juan Andrés Sánchez Jordán.

Els usuaris del metro de València que tinguen menys de 30 anys d'edat (inclosos els de 30) podran beneficiar-se d'un descompte del 15% sobre la targeta moneder TuiN a partir del pròxim mes d'abril. Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) va a posar en marxa la Targeta Jove, un títol propi enfocat principalment als universitaris, però no únicament, ja que també es podran beneficiar de la bonificació els joves d'aquesta franja d'edat que estiguen treballant.

La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, i el director gerent de FGV, Juan Andrés Sánchez Jordán, han presentat aquest dijous la iniciativa, al costat de la primera aplicació per a dispositius mòbils de Metrovalencia.

La nova targeta beneficiarà al 45% dels usuaris del metro i el tramvia de València, ja que els viatgers d'aquesta franja d'edat utilitzen tots dos mitjans de transport per a arribar als campus universitaris i als seus centres de treball.

Característiques del nou títol

La nova TuiN Jove de Metrovalencia és un títol personalitzat, que amb un cost inicial de 4 euros permetrà aplicar una bonificació del 15% en la targeta moneder, que és el títol de referència per al client freqüent, en el moment de càrrega del saldo que es carrega amb un mínim de 10 euros.

Aquesta targeta tindrà, a més, altres avantatges afegits, ja que no obliga a realitzar un consum mínim mensual, sinó que el seu titular gaudirà del descompte des del primer euro de consum; per contra, la targeta té un topall de consum màxim mensual, segons el nombre de zones recorregudes, a partir del moment de les quals el titular viatja gratis la resta del mes.

Aquest és el primer títol propi de FGV dirigit a la franja d'edat jove. L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ofereix un títol mensual per a menors de 25 anys per 25 euros al mes, mentre que l'Abonament Transport Jove integrat de la zona A (metro+bus+Metrobus) es pot adquirir per 38 euros (un 15% de descompte, enfront dels 45 euros del títol ordinari).

FGV "entra en el segle XXI en 2018"

Però aquesta no ha sigut l'única novetat anunciada avui per FGV. La nova aplicació mòbil, que ja està disponible en els sistemes operatius iOS i Android en castellà, valencià i anglès, és la primera app oficial de l'empresa pública.

Aquesta eina permet respondre a les necessitats dels clients, des de la fase de planificació del viatge (trajecte recomanat, títol de transport adequat, horaris, tarifes...), durant el transcurs del trajecte (accés als perfils de xarxes socials de l'empresa, preguntes més freqüents sobre el servei, etc.) i fins a la seua finalització (informació sobre punts per a resolució d'incidències, etc.), així com la recarrega de títols per internet.

"Hem hagut d'esperar a 2018 perquè FGV entre en el segle XXI en matèria de noves tecnologies", ha afirmat la consellera Salvador, qui ha afegit que en el futur s'aniran afegint funcionalitats com un xat amb el client o la consulta d'horaris en temps real (ara són estimacions).

Finalment, la titular d'Obres Públiques ha destacat la necessitat de "convergir cap a una integració tarifària i un títol comú amb una sola app" a través de la recentment creada Autoritat de Transport Metropolità, per al que ha tornat a reclamar la inclusió d'una partida de 38 milions d'euros per a l'àrea de València en els Pressupostos Generals de l'Estat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento