Comunitat Valenciana

La Retreta arranca aquest dijous el programa de la Setmana Santa Marinera

  • En la processó participen totes les germandats adscrites a l'església Nostra Senyora del Rosari.
  • La Setmana Santa Marinera està declarada festa d'interés turístic nacional.
  • La cerimònia comença a les 21 hores des de la plaça Església del Rosari i recorrerà distints carrers del barri.
Desfile de Resurrección de la Semana Santa Marinera de Valencia 2015
Desfile de Resurrección de la Semana Santa Marinera de Valencia 2015
M.GUALLART/AVAN - Archivo
Desfile de Resurrección de la Semana Santa Marinera de Valencia 2015

La Setmana Santa Marinera de València, festa d'interés turístic nacional, inicia aquest dijous, 22 de març, el seu programa oficial amb la celebració de l'acte de la Retreta, una processó en la qual participen totes les germandats adscrites a l'església Nostra Senyora del Rosari.

Aquest acte, que data de l'any 1928, destaca pel pas ordinari dels confrares amb els tambors com a únic acompanyament. Els confrares recorren els carrers del Canyamelar de València per a anunciar l'arribada de les processons, que es prolongaran fins al diumenge 1 d'abril, amb el tancament a càrrec de la Desfilada de Resurrecció, informa la Junta de la Setmana Santa Marinera en un comunicat.

L'acte de la Retreta comença a les 21 hores des de la plaça Església del Rosari. L'itinerari parteix de la plaça Església del Rosari, Rosari i passa pels carrers Mariano Cuber, Barraca, Mediterrani, Pare Luis Navarro, Mariano Cuber, Progrés, Mediterrani, José Benlliure, Mariano Cuber, Escalante, Mediterrani i Rosari, fins a culminar de nou en la plaça Església del Rosari.

Participants

En la Retreta participen nou entitats: Corporació de Pretorians i Penitents, Germandat de la Santa Trobada, Real Germandat de la Santa Faç, Germandat de la Crucifixió del Senyor, Germandat del Santíssim Crist dels Afligits, Germandat de Vestes del Santíssim Crist del Bon Encert, Germandat del Descendiment del Senyor, Real Confraria de Granaders de la Verge de la Solitud i la Germandat del Sant Sepulcre.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento