Comunitat Valenciana

La inversió estrangera productiva a la Comunitat creix un 582% fins als 1.159 milions, la major xifra des de 2008

  • La Comunitat Valenciana ha rebut una inversió estrangera productiva en 2017 que ascendeix a 1.159 milions d'euros, la qual cosa suposa un creixement del 582% pel que fa a 2016 i la major xifra d'inversió des de l'any 2008, segons les dades fetes públics per la Secretaria d'Estat de Comerç.
Empreses Benifairó
Empreses Benifairó
CONSELLERIA ECONOMIA
Empreses Benifairó

Sobre aquest tema, el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació, Rafa Climent, ha destacat en un comunicat que aquestes xifres són "les majors que rep la Comunitat Valenciana des de l'any 2008, una dada molt significativa de l'interés que suscita el nostre territori entre els inversors estrangers".

"La inversió estrangera productiva a la Comunitat Valenciana està experimentant un continuat creixement perquè hem passat de 170 milions d'euros l'any 2016 a 1.159 en 2017 i és una bona dada encara que seguim treballant per a augmentar encara més aquestes xifres i posicionar a la Comunitat on li correspon pel gran potencial que té", ha assenyalat.

Per països d'origen de la inversió, Luxemburg destaca com el primer inversor amb un valor de 494 milions d'euros, el 43% del total rebut i un considerable creixement ja que la xifra en 2016 va ser de 36'8 milions d'euros.

Li segueixen el Regne Unit, els Estats Units i el Japó que concentren el 85% de la inversió rebuda. En concret, les inversions procedents del Regne Unit han crescut un 2091%, les dels Estats Units un 13200% i el Japó un 2633%. A continuació se situen Itàlia, la Xina, Qatar, Portugal, Rússia, Hong Kong i Turquia.

Per sectors, destaca el sector de la metal·lúrgia i fabricació de productes de ferro com el sector que més inversió rep, amb un 39% del total, juntament amb assegurances-reassegurances i activitats sanitàries representen un 76% de la inversió rebuda.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento