Comunitat Valenciana

Naix el quart nadó goril·la en Bioparc: és mascle i es diu Pepe

  • Bioparc València alberga des del passat 8 de març un quart nadó goril·la. Es tracta d'un mascle i es diu Pepe, segons ha informat el parc en un comunicat. La seua mare, Fossey, era l'única de les tres femelles del grup reproductor de goril·les que no havia sigut mare.
Nadó goril·la primer plànol
Nadó goril·la primer plànol
BIOPARC VALENCIA
Nadó goril·la primer plànol

Des del naixement, el comportament de la mare i el nounat han sigut vigilats i supervisats per l'equip tècnic del parc i tot s'ha produït "de forma molt favorable", ajudada per l'"excel·lent" relació amb els altres integrants del grup: el mascle Mambie, les altres tres cries i les seues mares Ali i Nalani.

El fet que tot l'equip de Bioparc visca aquest quart naixement com un "èxit" de l'aportació valenciana al Programa Europeu de Conservació (EEP) de Gorilla gorilla gorilla, una de les espècies catalogades en "perill crític" ("Critically Endangered") per la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (IUCN), i la coincidència amb les Falles i la festivitat de Sant Josep, ha motivat que se li done el familiar i afectuós nom de Pepe.

Les altres cries nascudes en Bioparc han rebut noms relacionades amb la conservació de la seua espècie. Fa cinc anys Ebo va ser el primer i es crida com un xiquet i valuós bosc del Camerun on habita un grup de goril·les que es troben seriós risc d'extinció a curt termini i on la Fundació Bioparc participa en un projecte de Conservació.

Virunga, nascuda l'estiu del 2016, és el nom del Parc nacional més antic i ric en fauna salvatge d'Àfrica i llar d'una quarta part dels Goril·les de muntanya del planeta, conegut per la pel·lícula 'Gorilas en la niebla'. Mbeli va nàixer el passat estiu i es refereix a un dels últims blocs forestals intactes -sense història de tala- en la Conca del Congo i un important bastió per als goril·les occidentals, elefants i altres mamífers en perill d'extinció.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento