Els Catarres exploren els sons elèctrics i més contundents al seu nou disc 'Tots els meus principis'

  • Als concerts intentaran adaptar les cançons a la seva nova sonoritat elèctrica.
  • El primer concert serà el 6 d'abril al Poble Espanyol en el marc del Cruïlla de Primavera.
Els Catarres: Èric Vergès, Jan Riera-Prats i Roser Cruells.
Els Catarres: Èric Vergès, Jan Riera-Prats i Roser Cruells.
PERE FRANCESCH / ACN
Els Catarres: Èric Vergès, Jan Riera-Prats i Roser Cruells.

Després d'un any i mig d'aturada, Els Catarres han publicat el seu nou àlbum 'Tots els meus principis' (Música Global), que es va publicar el 16 de març en format digital i el 23 veurà la llum en físic.

Èric Vergés ha explicat que les cançons en si del nou àlbum no han variat tant, però el canvi "salta a la vista amb moltes guitarres elèctriques, sintetitzadors, el baix elèctric i l'estructura dels temes, ja que n'hi ha alguns més rockers perquè teníem ganes de buscar una sonoritat més contundent pensant en els directes".

El grup tenia ganes "d'explorar el ventall que donen les guitarres elèctriques i l'electrònica, que és un lloc on no ens havíem ficat encara i era la darrera frontera que ens quedava per passar", ha dit. Així mateix, Vergés ha assegurat que cantar en català "té un punt reivindicatiu en el moment que vivim, i fins i tot combatiu".

Nou so

Vergés ha destacat que aquest nou so permet aportar "unes textures que abans no podien posar i ajuden a definir les cançons. Si parles de certs sentiments t'ajuden a vestir-les d'una manera diferent". Jan Riera-Prats ha afegit que una guitarra acústica té el so que té i una elèctrica té 10.000 possibilitats i "només amb les guitarres elèctriques s'obre un ventall de sonoritats que no teníem". Ha reconegut que abans estaven "limitats als sons de l'acústica, l'acordió i el contrabaix i això ens ha donat la vida".

Roser Cruells ha recordat que, al final de la gira anterior, un dels concerts que van oferir va ser elèctric i s'ho van passar molt bé. "Amb el contrabaix no em podia moure molt i en un d'aquests vaig tocar el baix elèctric i aquest so ens donava una versatilitat molt gran", ha indicat. En aquell concert també van fer servir guitarres elèctriques. En aquest sentit, ha declarat que era un pas necessari després dels discos acústics anteriors: mutar cap a una nova sonoritat.

El grup va estar un any i mig d'aturada i, com ha explicat Vergés, el que els va fer reunir-se de nou és que tenien ganes de fer música. "Portàvem sis anys sense parar i els primers mesos estàs molt tranquil, però després comences a tenir 'mono' i vam començar a tenir idees i a ajuntar-nos i vam dir: "És l'hora de fer el disc"".

Vergés ha dit que el leitmotiv del disc són 'Tots els meus principis'. "Es tracta de mirar enrere i analitzar els principis, les primeres experiències que et marquen el camí i la vida, tot el que et passa per primera vegada, el primer petó, el primer gran viatge o la primera vegada que et trenquen el cor".

Cruells ha admès que els tres escolten música completament diferent. "Aquesta és la gràcia d'Els Catarres i és que les influències que tenim individualment fa que el que aportem al composar el disc sigui una cosa molt concreta i personal".

Directes

Jan Riera-Prats ha explicat que als concerts intentaran adaptar les cançons a la seva nova sonoritat elèctrica. "No es perdrà l'acordió ni la guitarra acústica de l'Èric, però hi haurà un plus de guitarres elèctriques", ha explicat. "A mi no m'han deixat canviar d'instrument", ha bromejat Èric Vergés. El primer concert serà el 6 d'abril al Poble Espanyol en el marc del Cruïlla de Primavera.

10.000 fotografies instantànies

Per altra banda, el grup inclourà una foto instantània única per a cada portada i, per tant, no n'hi haurà cap d'igual. De fet, s'han fet tantes fotos com discos fabricats. Jan Riera-Prats ha dit que volien plasmar moments irrepetibles "i la única forma de fer-ho són una fotografia instantània i van decidir fer-ne 10.000, que no tenen negatiu". Ha indicat que és una forma d'agrair a la gent que compra discos.

Cantar en català

Jugant amb el nom del disc, Vergés ha manifestat que des del principi ha sigut un principi cantar en català. "Hi ha un punt que és el més natural del món cantar amb la teva llengua natal i hi ha un punt reivindicatiu en el moment que vivim i fins i tot combatiu, encara que les lletres no passin per això. Davant el fet de cantar en català ja t'estàs posicionant, perquè és una llengua minoritària molt atacada i el fet de cantar en català és una forma de combatre la ignorància en general".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento