Rivera destaca el "sentiment" que causa la mascletà i Errejón valora que haja sigut una dona qui l'ha llançat
Rivera destaca el "sentiment" que causa la mascletà i Errejón valora que haja sigut una dona qui l'ha llançat EUROPA PRESS

Rivera, que ha visitat durant el dia tota la ciutat, ha destacat que enguany "ha aguantat millor el soroll" i ha destacat com "des de fora, la gent ho veu com a pólvora i petards", però ha manifestat que "veure a les falleres emocionades i veure al públic rebre als pirotècnics com a herois" fa aquestes festes "meréixer ser Patrimoni de la Humanitat, dels valencians i de molts espanyols".

Així, ha destacat que està visitant la ciutat perquè "cal recolzar aquest tipus de festes, que representen un valor patrimonial cultural increible per a Espanya". Durant la seua visita a la falla de Convent de Jerusalem-Matemàtic Marzal, ha explicat que "el que té de bo aquestes festes és que no només són de la Comunitat Valenciana, sinó que són festes que sentim pròpies tots els espanyols".

Per la seua banda, Errejón, que venia a la mascletà per primera vegada, s'ha mostrat "encantat" amb el dispar, i ha explicat que abans pensava que li anava a "desbordar" perquè "li pareixia un soroll atronador", però que "després és com una melodia, t'explica una història i és meravellós".

Així, Errejón ha destacat que el fet que la mascletà d'aquest divendres l'haja disparat una pirotècnica, "diu molt" del que "va a passar en 2018, que perquè siga un any d'avanç, ha de ser necessàriament l'any de les dones". "Em quede amb la participació popular, amb l'alegria i amb la convivència de tot el món, vinga d'on vinga i amb la capacitat de gaudir i de trobar-nos. És una bona lliçó que em porte per a Madrid", ha agregat.

També ha destacat les sensacions del dispar el portaveu del Grup Socialista en l'Assemblea de Madrid, Ángel Gabilondo, qui ha acudit al balcó i ha destacat que en les mascletaes "no cal escoltar només amb

l'oïda, sinó amb tot el cos" perquè "et palpita el cor i en el pit hi ha un so i una musicalitat que es gaudeix enormement".

"LA DONA VA ENTRANT A POC A POC EN LA PIROTÈCNIA"

Així mateix, al balcó també han acudit representants polítics valencians, com l'alcalde de la capital del Túria, Joan Ribó, i el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. Ribó, igual que Errejón, ha valorat que haja sigut una dona la pirotècnica d'aquest divendres i ha destacat com "a poc a poc la dona va entrant en la pirotècnia" perquè "era una professió molt masculina".

Per la seua banda, Puig ha destacat l'acolliment donat als convidats: "nosaltres som una comunitat absolutament hospitalària i oberta que rep a totes les persones amb el major afecte possible, perquè així som els valencians".

Consulta aquí más noticias de València.