Comunitat Valenciana

Rivera demana al PSOE que "recapacite" i espere al fet que el TC resolga sobre la presó permanent revisable

  • El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha demanat al PSOE "una reflexió" i que "recapacite" sobre la seua postura cap a la presó permanent revisable fins que el Tribunal Constitucional resolga aquesta qüestió. "Em consta que hi ha militants, votants i dirigents que preferirien haver-se esperat i haver-se abstingut ahir en el debat, però Ferraz va decidir el contrari", ha assenyalat.

Així ho ha indicat Rivera als mitjans de comunicació a València, en ser preguntat per si feia alguna "autocrítica" sobre el debat d'aquest dijous en el Ple del Congrés sobre la presó permanent revisable.

Sobre aquest tema, el líder de la formació taronja ha considerat que la posició "més sensata" és esperar al fet que l'Alt Tribunal es pronuncie sobre la constitucionalitat o no de la presó permanent revisable i, en aquest sentit, ha manifestat tindre constància que "dins del PSOE hi ha gent que també està d'acord" amb aquesta tesi, però ha lamentat que en el debat del dijous "va triomfar" la posició "de l'executiva de Ferraz".

Per açò, ha demanat al PSOE "una reflexió" i que "recapacite" fins que el Constitucional resolga la qüestió. "No té sentit que açò es derogue sense esperar al fet que resolga el Tribunal. Si després decideix que és constitucional seguirà vigent i si no caldrà adaptar-ho, però a mi em pareix que derogar en calent i mantindre una posició que ni tan sols uneix als votants del PSOE no va ser el més sensat", ha subratllat.

"VERGONYA"

Per al president de Cs, la seua formació va ser "l'única" que durant el debat en el Congrés dels Diputats "no va crispar ni va enfrontar" i tampoc "es va ficar amb les víctimes ni va fer un debat partidista". "Vam veure al PP i al PSOE tirant-se els plats al capdavant en un debat poc respectuós, especialment per part del portaveu del PSOE que va dir que les víctimes estaven carregades de rancor. M'haguera agradat que hagueren tingut un altre comportament", ha manifestat.

Així, ha admès haver sentit "bastant vergonya" en escoltar al portaveu del PSOE "dient que les víctimes sentien rancor". "Això no és just perquè han demostrat un sentit de la justícia i no de venjança i és molt fàcil parlar quan a un no li passen coses d'aquestes, el difícil és que et passe i tindre el cap fred per a demanar justícia i no venjança", ha remarcat.

En aquest sentit, ha indicat que ha mantingut una trobada amb familiars de les víctimes i estaven "dolguts" davant aquestes afirmacions perquè "dir això no és just". "Els pares l'única cosa que demanen és que es faça justícia i que el tercer grau i la reincidència que és el problema que té el sistema espanyol es corregisca", ha puntualitzat.

A aquest efecte, ha destacat que la seua formació va presentar una esmena per a endurir el tercer grau i que no es derogue la presó permanent revisable fins que no es resol la qüestió en el Tribunal Constitucional.

Al seu juí, aquests debats cal fer-los "tranquils, serens i respectant tothom" i el que es va veure aquest dijous per part "del bipartidime" a ell no li agrade, ha admès. "Ara toca fer un debat seré del nostre sistema penal, cal reconéixer que hi ha forats com la reincidència que cal corregir i, encara que són casos excepcionals, cal atallar-los. Els legisladors estem obligats a debatre amb serenitat", ha insistit per a incidir que el diputat de Cs Juan Carlos Girauta va tindre una actuació "elegant, respectuosa" com, al seu juí, "hauria d'haver sigut el debat i no el que vam veure ahir".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento